Fusie Vremde en Farmville in de maak

door The Vremde Mirror

Vremde – Farmville | Het pleidooi om kleine gemeenten te laten fuseren klinkt steeds luider en luider. Gemeenten zouden na een fusie groot genoeg zijn om zelf hun bevoegdheden uit te oefenen. Daarenboven zou er door gemeentepersoneel zo ook veel efficiënter en goedkoper kunnen gewerkt achterover gelegen en koffie gedronken worden. Deze roep om dorpen samen te voegen krijgt in de praktijk ook meer en meer weerklank. Zo staan de gemeenten Vremde en Farmville op het punt om te fuseren.

‘De gelijklopende interessevelden van beide gemeentes hebben de doorslag gegeven,’ vertelt Vremds burgemeester Boer Gust. ‘Een metropool als Vremde moet steeds aan uitbreiden denken. Dat een miljoenenstad als Farmville wil opgaan in Vremde past perfect in die strategie. En dat inwoners van Farmville soms al enkele uren na het zaaien van hun jerbezen, rabarber of courgettes die kunnen oogsten, is gewoonweg revolutionair. Een kar waar Vremde zeker mee moet opspringen.’

Door de fusie zal het nieuwe schepencollege er enigszins anders uitzien. Zeven schepenen van landbouw, één schepen van schepenen van landbouw en burgemeester Boer Gust zullen in de fusiegemeente Vremde – Farmville de touwtjes in handen hebben. Leider van de oppositie Filip Dewitte (Vremds Belang) staat huiverachtig tegenover de fusieplannen. ‘Dit gaat voor een ongekende migratiestroom zorgen. De inwoners van Farmville staan bekend om hun ongebreidelde gastvrijheid. Ze nodigen iedereen uit die ze maar kunnen uitnodigen op hun boerderij waardoor we hier binnen de kortste keren met een nog groter illegalenprobleem zitten dan nu het geval is.’

Volgens onbevestigde geruchten zou ook buurdorp Boechout aan het onderhandelen zijn om te fuseren. En wel met Blankenberge. Vooral het imago van de badstad spreekt aan.