Bende van Nijvel vraagt meer respect voor slachtoffers en nabestaanden

door The Vremde Mirror

‘De slachtoffers en nabestaanden van onze terreur hebben deze mediaheisa niet verdiend. Betoon wat meer respect.’ Dat liet de Bende van Nijvel weten bij monde van advocaat Jef Vermassen.

‘Mijn cliënten betreuren het dat men oude zaken oprakelt en veroordelen in de scherpste bewoordingen de lieden die zich profileren op hun kap, maar niet eens een oud vrouwtje durven te overvallen, laat staan een warenhuis op het drukste moment van de week.’

Vermassen verklaart: ‘Dit heeft alles met respect te maken. De gebeurtenissen waren zo al gruwelijk genoeg. Nu nog die mediastorm erbij. Maak het niet nog erger dan het al is. Dat hebben de slachtoffers en de nabestaanden niet gewild. Laat hen met rust. Laat het verleden rusten. Dat is wat de Bendeleden vragen.’

Vermassen wijst de suggestie van gedeelde schuld af. ‘Hoe heeft de Bende van Nijvel de media en andere aandachtszoekers in de hand? De leden verkiezen een anoniem bestaan en ik respecteer dat. Eens hun identiteit onthuld, kunnen ze niet meer gerust de straat op. Grotendeels de schuld van de verruwing en de polarisering van de maatschappij.’

Jef Vermassen, advocaat van een van de slachtoffers van de Bende van Nijvel, voelt zich niet aangesproken. ‘Integendeel, ik deel hun oproep. Wil ik er nog aan toevoegen: ik ben er 99% zeker van dat ik weet wie de Bendeleden zijn.’

Advertenties