3×3 basketbal wijzigt naam in √9 x √9 basketbal

door The Vremde Mirror

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen organiseerden de 3×3 Lions fictieve toernooien om zo punten te verzamelen. De internationale 3×3 bond is er het hart van in en verandert nu de naam van de sport om de band met het verleden te verbreken.

Guust (fictieve naam), voorzitter van de Belgische 3×3 bond, snapt de beslissing. ‘Kijk, meneer. Deze affaire bezoedelt de naam van deze mooie sport. Mensen gaan 3×3 eeuwig linken aan bedrog. Het concept van onze sport is zo al erg genoeg voor ons imago.’

‘Het belangrijkste is dat de spelregels van het √9 x √9 basketbal niet anders zijn dan die van 3×3. Gebuisde basketbalspelers uit de marginaliteit houden.’

Is Guust dan niet kwaad op de 3×3 Lions? ‘Helemaal niet. We doen alsof we een sport zijn. Dan is het logisch dat spelers gaan doen alsof ze toernooien spelen.’