Vremde in 7 misvattingen

Er wordt door sommige mensen wel eens beweerd dat Vremde een metropool is ten zuidoosten van het vissersdorpje Antwerpen. Dat is fout. Antwerpen is een vissersdorpje ten noordwesten van de metropool Vremde.

Wat er ook wel eens beweerd wordt, is dat er in Vremde nooit iets gebeurt. Ook dat is fout. Er gebeuren heel wat dingen in Vremde: zo ontsnapt er soms een koe uit haar wei of blijft er soms een koe gewoon in haar wei staan.

Wat wel eens foutief wordt gesteld is dat VN de afkorting is van Vremde Naties. Het eerste woord verwijst naar de enige permanente lidstaat, het tweede woord naar alle niet-permanente lidstaten. Handig om te weten in quizzen is dat dit fout is. VN staat voor Verenigde Naties, een voor de rest geheel onbeduidend clubje.

Sommige wetenschappers beweren dat de wereld zou stoppen met draaien, mocht Vremde plots zou ophouden te bestaan. Dat is fout. Er heeft nog nooit een wetenschapper dat beweerd, wat de geloofwaardigheid van de wetenschap geenszins ten goede komt.

Een veelgehoorde boude stelling is dat in Vremde de dieren kunnen spreken. Dat is niet zo. De verre voorouders van de neanderthaler communiceren uitsluitend met rooksignalen, door te faxen of per gele briefkaart.

De rabarberoogst is in Vremde het hoogtepunt van het jaar, zo wordt wel eens smalend beweerd. Luister niet naar deze mensen, zij weten niet hoe uitbundig de courgetteoogst gevierd wordt.

Een laatste groot misverstand is dat Vremde het Bokrijk van den Aldi is. Weerom een verkeerde inschatting. Vremde moet het zonder subsidies stellen. Toch van den Aldi dus.