Kruisteken in kerk maken verboden

door The Vremde Mirror

Vremde | Wanneer de kerk in Vremde over enkele lichtjaren hersteld is, zal er geen godsdienst meer mogen beleden worden. Religieuze uitingen brengen de neutraliteit van een kerk in gevaar.

Godsdienst wordt taboe in de kerk van Vremde.

Godsdienst wordt taboe in de kerk van Vremde.

Mensen zijn rationele wezens, daarom belijden ze een godsdienst die gebaseerd is op een boek dat eeuwen en eeuwen geleden is neergepend door een paar lieden die klaar en helder wat te veel aan de hallucinogene paddenstoelen hebben gezeten en daarom ook projecteren diezelfde mensen wat er in dat boek staat op de 21ste eeuw en laten hun leven door wat hersenspinsels van dit stel grapjurken bepalen.

Maar dat zal dan niet meer in de kerk van Vremde zijn. Mensen mogen nog wel godsdienst belijden. Iedereen is zo vrij om zich zo veel mogelijk van zijn of haar eigen vrijheid te beroven als ie maar wil. Dat zal dan wel thuis moeten gebeuren. Het is te provocerend om in een kerk een bepaalde godsdienst te belijden, dat impliceert immers dat er geen plaats is voor andere godsdiensten. Door de neutraliteit van de kerk te bewaren, kan niemand zich gekwetst, bedreigd, beledigd, in zijn eer gekrenkt, getergd, benadeeld, geviseerd, aangevallen, achtergesteld of gebelgd voelen.

Een kruisteken maken, Christusbeelden, Bijbels, paternosters, biechtstoelen, hosties en altaren zullen in de kerk van Vremde door hun religieuze connotatie verboden worden. Priesters wordt de toegang ontzegd vanwege hun voorliefde voor jonge jongens. Kunnen om die reden bezwaarlijk neutraal genoemd worden. Analoog zullen ook homo’s, hetero’s en mensen die een regenboog-T-shirt dragen niet meer welkom zijn in de kerk. Brrrrr, een geaardheid hebben, je moet het ook maar durven. En mensen met een huidskleur, die komen er al helemaal niet meer in.

De plaatselijke bevolking reageert ontzet op dit alles. Men vreest dat Vremde de massale toeloop van Zwitsers niet zal aankunnen.