IJlende man opgenomen in Broeders Alexianen

door The Vremde Mirror

Boechout | Boechout werd gisteren opgeschrikt door een man die een zeer verwarde indruk naliet. Hij vertelde volgens omstanders dat zijn trein op tijd reed. Hij werd meteen als verdacht gesignaleerd en onder zachte politiedwang werd hij naar het psychiatrisch centrum de Broeders Alexianen geleid, waar hij uit voorzorg een jaartje zal moeten blijven.

Deze man verklaarde dat zijn trein op tijd reed. Om zijn integratie in de maatschappij te vergemakkelijken wanneer ie wordt vrijgelaten, hebben we hem onherkenbaar gemaakt.

Deze man verklaarde dat zijn trein op tijd reed. Om zijn integratie in de maatschappij te bevorderen, mocht ie ooit vrijkomen, hebben we hem onherkenbaar gemaakt.

Boechout haalt opgelucht adem. Het is altijd schrikken wanneer wartaal uitkramende sujets op de voorgrond treden. Je weet nooit tot wat ze in staat zijn. Voor je het weet beginnen ze een dorpskern af te breken, beginnen ze sociaal-liberale ideeën te vertolken of worden ze burgemeester. Een mens mag er niet aan denken.

Het heldhaftige politieoptreden werd dan ook gesmaakt. ‘In noodsituaties kan dat niet anders,’ vertelt burgemeester Koen T’Sijen (Pro) vanuit zijn buitenverblijf* in Boechout. ‘Je kan niet steng genoeg optreden tegen dit soort individuen dat de sociale cohesie van een samenleving doet afbrokkelen door praatjes uit te kramen waar mensen zich hoogst onzeker bij voelen. Als er dan een manspersoon dat niet goed bij zijn hoofd is, komt verkondigen dat zijn trein geen vertraging had, kan er niet snel genoeg ingegrepen worden.’

‘We moeten in het algemeen repressiever optreden tegen lieden die onwaarheden verkopen,’ vindt T’Sijen ook. ‘Tegenwoordig kan alles zomaar gezegd en geschreven worden zonder dat het gedubbelcheckt wordt. Een kwalijke evolutie.’

* Om opdringerige fans, jaloerse tegenstanders of paparazzi op een afstand te houden, geven we geen verdere details over de exacte locatie van zijn buitenverblijf. T’Sijen is naar eigen zeggen van plan om er een jaartje te resideren.