Algemene staking reaguurders legt internet lam

door The Vremde Mirror

Het internetverkeer is vanochtend sterk verstoord als gevolg van een algemene staking van reaguurders in het hele land. Ook het internationale internetverkeer kan ernstige hinder ondervinden. De reaguurders klagen over een te hoge werkdruk, een moordende onderlinge concurrentie en eisen betere arbeidsomstandigheden. Anders zullen er nog meer acties volgen.

De reaguurders zijn het gebrek aan respect spuugzat. Ze organiseren daarom een 24-urenstaking over het ganse internet. Noch in commentaarsecties van krantenwebsites, noch op social media als Twitter of Facebook laten ze vandaag hun stem horen. N-VA pleit voor een open dialoog en hoopt dat haar social media team zo snel mogelijk weer aan de slag gaat.

Een van de stakers is Ludo (56), die al sinds jaar en dag de Facebookpagina van krantensites bezwangert met bevlogen en erudiete gedachtegangen die naar eigen zeggen te complex zijn voor de reguliere media.

‘In het dagelijkse leven ben ik maar een simpele arbeider bij een koekjesfabriek, maar dat is om me volledig te kunnen toeleggen op mijn rol als reaguurder. Ik lees me in over alle mogelijke onderwerpen, denk daar vervolgens niet over na en leg in één vlotte beweging creatieve verbanden die elders niet worden gemaakt. Dat heeft me al veel likes en positieve feedback opgeleverd.’

‘Zo kwam ik er pas achter dat al dat stakerscrapuul niet aan het werken is, vluchtelingen niet werken en vuile geslachtsziekten als TBC uit het oerwoud van Syrië naar hier brengen en alle stakers dus vuile geslachtsziekten hebben.’ Is dat niet te kort door de bocht? ‘Reaguurders zijn streng waar nodig, maar kunnen ook mild en ruimdenkend zijn. Haat, seksisme en racisme zien we graag door de vingers.’

Ook collega in de commentaarsectie van HLN Kurt (49), beter gekend onder zijn artiestennaam Gene Sos, luidt aan de alarmbel. ‘Wij leveren ambachtelijk werk waar veel studiewerk aan voorafgaat. Om consequent dt-fouten te kunnen maken, moet je de dt-regel ook onder de knie hebben. Maar er wordt niet naar ons geluisterd. Wij mogen alleen betalen en moeten voor de rest ons vuil bakkes houden. Wel, eens zien hoe lang het land nog overeind blijft als we zwijgen.’

Theo (37) hoopt stiekem dat de staking niet te lang zal duren. ‘Mijn werk is toch ook deels mijn passie. Maar goed, ik ben een loyale soldaat die solidair is met zijn collega’s.’ Valt een voltijdse baan als gevierd reaguurder te combineren met het opvangen van asielzoekers? ‘Het is niet altijd evident, belangenvermenging loert altijd om de hoek, maar balans is het toverwoord.’

Het ABVV ontkent bij monde van Rudy De Leeuw iets met deze 24-urenstaking te maken te hebben en noemt het sabotage en chantage die niet ongestraft mag blijven.