Marc (51) misloopt kwalificatie Panama Papers

door The Vremde Mirror

Marc (51) is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken van de Panama Papers. In de voorronden bleek hij niet kapitaalkrachtig genoeg te zijn. Ook zijn cash flow liet het afweten op de cruciale momenten. En zijn solvabiliteit draaide nooit op volle toeren.

achterpoort

Marc werd vooraf nochtans getipt als een outsider voor de Panama Papers. Hij kwam geregeld met zijn miljarden in het nieuws, investeerde die in oppervlakkig vermaak en wielrennen en timmerde daarnaast opvallend fervent aan zijn imago.

Nu is geweten waarom. ‘Een op drijfzand gestoeld beeld dat moest verdoezelen dat hij goed genoeg wist dat hij zich nooit zou kwalificeren voor de Panama Papers. Het is een schande,’ meent Karel De Gucht (Open VLD). ‘Zo zand in de ogen strooien van jan en alleman. Wat een bedrieger,’ valt Jo Lernout hem bij.

Dat Marc de favorietenrol niet kon waarmaken, is in de eerste plaats een persoonlijk drama. Zijn drieëntwintig jaar jongere vrouw besloot al zonder onderling overleg hun samenwerking per direct stop te zetten en zich voltijds te concentreren op Gert Verhulst.

‘De tegenstand bleek taaier dan gedacht,’ geeft Marc nu toe vanuit zijn onderduikadres in een koningin der badsteden die hij niet nader wenst te preciseren. ‘Ik wilde me meten met de allergrootste kleppers en dat is uitgedraaid op een regelrecht fiasco. Een bittere pil om te slikken.’

Marc is ondernemer in hart en nieren en laat dus het hoofd niet hangen. ‘Er komen nog kansen. Ik neem nu de tijd om te herbronnen en ga me in alle rust voorbereiden op een volgende confrontatie. Het is te vroeg om me al af te schrijven.’