Erbarmelijkste Week bespaart recordbedrag

door The Vremde Mirror

Prozac For Life, de grote VRT-besparingsactie, heeft dit jaar maar eventjes en maar liefst 1.256.623.745 euro bezuinigd op mensenlevens bij het eind van de Erbarmelijkste Week. Vorig jaar was dit amper een schamele 800 miljoen euro.

De verschillende regeringen in dit land hebben in het kader van de Erbarmelijkste Week 1.110.000.000 bespaard. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) kwam uit naam van de Vlaamse regering een cheque van -800.000.000 euro overhandigen.

‘De Vlaamse overheid wil het goede voorbeeld geven. We besparen op geestelijke gezondheidszorg. Volgens ons kunnen de wachtlijsten langer. Op Armoedebestrijding en Gelijke Kansen. Het verschil tussen de armoedegrens en de leeflonen minder marginaal maken. En op Welzijn in het algemeen. Wat op zich een zeer subjectief gegeven is.’

Eva De Roo: ‘Maar dat is gewoon fantastisch. Dieter, kom erbij. Jij hebt een mentale beperking. Wat denk je nu mocht je dat kunnen? Mooi hé, ja? Zie die dankbaarheid.’

‘Het is voor mensen als Dieter dat we het doen,’ aldus Bourgeois. ‘Ik kan hem op het hart drukken dat hij nog lang op die wachtlijst zal staan. Leve de zelfstandigheid.’

Ook Koen (baas bpost), Alexander (Minister van Ontwikkelingssamenwerking), Kris (Arco-believer), enkele multinationals niet te vergeten die hun werknemers zonder te betalen overuren lieten maken om koekjes te bakken en die koekjes met woekerwinsten verkochten en Sven (Vlaams minister van Media en Cultuur) droegen een meer dan symbolisch steentje bij.

Dit laatste wil 100.000.000 euro besparen op de VRT. ‘De Erbarmelijkste Week blijft hoe dan ook bestaan. Al wil ik over een efficiëntere vorm nadenken. Het lijkt me gek dat je al die emotionele en soms dwaze tamtam nodig hebt om solidair te zijn.’