Politie: ‘Coronacrisis moet voor iedereen een hel zijn’

door The Vremde Mirror

De politie trekt aan de alarmbel. ‘De coronacrisis is nog niet voor iedereen een hel. Meer repressie en meer buitenproportionele controle kunnen een oplossing zijn.’

De politie waarschuwt in een persbericht dat er nog veel mensen levenslust vertonen en zelfs neigingen tot autonoom denken en handelen. ‘Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen kritisch de vermeende gezondheidseffecten van coronamaatregelen ontleden. Een teken dat hun angst voor het coronavirus nog niet groot genoeg is.’

De politie viseert vooral mensen die in hun eentje gaan wandelen, hardlopen of fietsen. ‘Het is niet eerlijk dat zij zich nog laven aan de vrijheid van het buitenleven, terwijl ze weigeren solidair te zijn met de rest van de bevolking die binnenshuis in een levenslange depressie wegkwijnt.’

‘Dat is vragen om problemen. Die mensen nemen de tijd om alles eens op een rijtje te zetten en laten zich niet zomaar opsluiten in een openluchtgevangenis waarin ze constant worden gesurveilleerd met de meest geavanceerde technologieën die de hele handel en wandel van burgers buiten hun medeweten opslaan. Omdat het coronavirus hun leven niet honderd procent beheerst, vormen zij een gevaar voor Ordnung muss sein ’s lands veiligheid en de volksgezondheid.’

Het persbericht stelt tot slot: ‘De burgers houden zich verrassend goed aan de bestaande wetten en regels. Ook dat bewijst dat die wetten en regels niet repressief genoeg zijn.’