N-VA wil dat er meer Walen sterven aan corona

door The Vremde Mirror

N-VA is niet te spreken over de ongelijke verdeling van het aantal coronadoden in ons land. ‘De Vlaming wordt weerom ongelofelijk achtergesteld,’ vindt Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA).

© Wikimedia Commons

‘We zijn niet wereldvreemd,’ benadrukt Van Overtveldt. ‘We snappen heus wel dat er mensen sterven aan een virus. Dat is het probleem niet.’

‘N-VA heeft problemen met de verdeling van die sterfgevallen. De meeste middelen gaan naar Wallonië, dan is het logisch dat er flink wat Walen sneuvelen ten gevolge van het coronavirus. We stellen vast dat dit nu niet het geval is en dat Wallonië weigert een extra bijdrage van dodelijke slachtoffers te leveren.’

‘Bekrompen en enggeestig noem ik de Waalse houding. In deze hoogst ongewone tijden is het ongepast om te azen op communautaire conflicten en het wij-zijdenken koste wat het kost uit te vergroten. Als je nu niet solidair kunt zijn, wanneer dan in hemelsnaam wel? Er zijn nog gelegenheden genoeg waar het ieder voor zich kan zijn,’ besluit Van Overtveldt positief.