Vremde verleent Julian Assange politiek asiel

door The Vremde Mirror

Vremde – Londen | Er lijkt eindelijk doorbraak te zijn gekomen in de zaak rond Julian Assange. De oprichter van de klokkenluidersite Wikileaks wordt verdacht van verkrachting. Zelf ontkent hij dit en vreest bij overlevering aan Zweden een lange celstraf. Daarom vroeg hij aan Vremde politiek asiel en dat verkreeg hij ook. Momenteel verschanst hij zich in de Vremdse ambassade te Londen. De alomgeprezen gastvrijheid van Vremdelingen wordt hiermee nog maar eens in de verf gezet. Het is nog onduidelijk wanneer Assange daadwerkelijk zich in Vremde zal kunnen settelen. Het moment dat Assange een voet zet buiten de Vremdse ambassade zal hij vriendelijk in de boeien worden geslagen door Britse politieagenten. De diplomatieke betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Vremde komen door deze rel op de helling te staan. Een internationaal bemiddelaar zal zelfs eerstdaags moeten worden aangesteld om de diepe wateren tussen beide grootmachten minder diep te maken.

 

Periode van hitte treft Vremde

Vremde | De hitte van de voorbije dagen heeft in Vremde voor geen noemenswaardige problemen gezorgd ondanks temperaturen die opliepen tot boven de 35°C. Het vergde voor de Vremdelingen wel wat meer geduld dan anders om aan drinkbaar water te geraken. De wachttijd aan de dorpswaterput liep op tot een uur. Het verkeer kende helemaal geen hinder door de hitte. De wegen lijken goed tegen deze warme temperaturen te kunnen. Zo wordt Vremde niet geteisterd door smeltend asfalt; iets wat er niet is kan niet smelten. De opstuivende stofwolken bij het rijden over karrensporen zijn de Vremdelingen al gewoon. Ook het treinverkeer verliep in Vremde normaal zoals op andere dagen. Voor de rest waren er noch bosbranden noch heidebranden. De kwarthectare bos in Vremde is dus intact gebleven.

Natte mars

Toch trekt Boer Gust aan de alarmbel. ‘Mijn kippen verdragen die hitte niet. Bij een dergelijke overschrijding van de UV-index zijn ze zo kip aan ’t spit. Bovendien geven mijn koeien minder melk met zo’n warm weer.’ Als de weersomstandigheden niet verbeteren, is Boer Gust van plan een natte mars te houden tegen dit warme weer. Boer Gust: ‘Met de boeren wordt nooit rekening gehouden. Die klagers van de Kusthoreca krijgen altijd hun goesting. Zonder regen is het voor een simpel boerke gewoon onhoudbaar om het spek bij zijn eieren te verdienen.’

 

Advertenties