Geen enkele wagen rijdt in Vremde door het rood

door The Vremde Mirror

Vremde | In de eerste helft van 2012 is er geen enkele wagen door een rood licht gereden in Vremde. Vremde is daarmee op dat vlak het verkeersveiligste dorp van Vlaanderen. Het Ministerie van Mobiliteit vond deze exuberant goede cijfers uiterst verdacht en ging ter plekke een kijkje nemen. Daar kon het inderdaad vaststellen dat de plaatselijke automobilisten geen rode stoplichten negeren. Om het geheim van dit fenomeen te ontrafelen, heeft het Ministerie van Mobiliteit een studiegroep naar Vremde gestuurd die zal onderzoeken waarom men in dit dorp de verkeerslichten niet negeert.

Ook een peloton sociologen, psychologen, diplomalogen en andere pseudo-wetenschappers zijn naar Vremde afgezakt om te onderzoeken hoe het sociologisch en genetisch te verklaren valt waarom de Vremdeling rode lichten niet negeert. Wetenschappers vermoeden dat Vremdelingen een speciaal chromosoom hebben die hen doet stoppen voor het rood. Indien dat chromosoom wordt gevonden, zou dat niet alleen baanbrekend zijn maar het zou ook de baan veiliger maken. Chauffeurs die door het rood rijden, kunnen door een rechter dan een verplichte wijziging van het DNA-paspoort opgelegd worden waarbij het speciale chromosoom dat voor een rood licht doet stoppen aan hun DNA wordt toegevoegd.

 

Fietsers mogen rood licht negeren

Vremde | Op plaatsen waar er verkeerslichten zijn en de verkeersborden B22 en B23 zijn aangebracht, mogen fietsers het rode licht negeren. De verkeersborden hebben er uitzonderlijk voorrang op de verkeerslichten. Deze borden komen er omdat de verkeerslichten op het autoverkeer zijn afgesteld en nauwelijks rekening houden met het fietsverkeer. Een voorwaarde voor de aanwezigheid van deze verkeersborden zijn verkeerslichten. In Vremde verandert er dus niets.