Vremds Belang grootste partij volgens opiniepeiling

door The Vremde Mirror

Volgens een laatste opiniepeiling uitgevoerd door The Vremde Mirror in samenwerking met Maurice De Vadder blijkt dat het invoeren van het vrouwenstemrecht vooral de VLD (VerLichte Despoten) doet verliezen. De KVLV (Katholieken Voor Leefbaar Vremde) spint er haar garen bij. Zij zit op de huid van het Vremds Belang dat met 27,4% hoge toppen scheert.

Resultaten

– VB (Vremds Belang): 27,4%

– KVLV (Katholieken Voor Leefbaar Vremde): 26,2%

– PvdZ (Partij van de Zondagsrust) 14,2%

– Spa (Samen progressief aftroggelen): 13,5%

– CVP (Coalitie Van Partijlozen): 9,9%

– VLD (VerLichte Despoten): 5,9%

– GBV (Gezond BoerenVerstand): 2,5%

– Gouden Ochtendstond: 0,4%

 

 

Analyse

De slogan ‘Eigen Vremdelingen eerst’ van het Vremds Belang werpt duidelijk zijn vruchten af. De partij duldt enkel concurrentie van de KVLV. Deze partij ziet haar positie maar lichtjes verzwakken ondanks het invoeren van het vrouwenstemrecht. Zij zouden in principe een coalitie kunnen vormen. Het is maar de vraag of dat zal gebeuren. Het Vremds Belang eist een splitsing van BHV, de parochie Boechout-Hove-Vremde, iets waar de KVLV absoluut tegen is.

De VLD (VerLichte Despoten) kent een zware terugval. De verrassing van deze peiling is ongetwijfeld de PvdZ (Partij van de Zondagsrust) die de derde partij in Vremde lijkt te worden. De PvdZ is een kleine conservatieve partij. Hun belangrijkste programmapunten zijn het verbod op het gebruik van cirkelzagen, grasmachines en koersfietsen op een zondag. Ook eisen ze een zondags verbod op het kuisen van auto’s.

De kleine partijen halen zoals verwacht niet de kiesdrempel. De extreem-linkse partij De Gouden Ochtendstond haalt nauwelijks stemmen. Hun wens om een maandelijks feta-feest te houden wordt door de Vremdeling maar erg matig geapprecieerd. Het GBV dat staat voor Gezond BoerenVerstand – de enige pleonastische partijnaam in Vlaanderen – haalt 2,5%. Voorzitter, lijsttrekker, lijstduwer en eerste opvolger van de partij niemand minder dan Boer Gust trekt onze opiniepeiling dan ook in twijfel en spreekt van gefoefel. Hij eist daarom het ontslag van de voltallige redactie van The Vremde Mirror. De redactie van The Vremde Mirror wil benadrukken dat deze peiling in alle accuraatheid is uitgevoerd in samenwerking met specialist ter zake Maurice De Vadder. Het ontslaan van de voltallige redactie is dan ook niet aan de orde en zou enkel een onnodig sociaal bloedbad veroorzaken.