De Grote Verkiezingsbordentelling: het verdict

door The Vremde Mirror

Vremde | Geen twee zonder drie. Na een eerste en een tweede verkiezingsbordentelling heeft The Vremde Mirror de zondagsrust van zijn vliegende reporter verstoord door hem voor een derde en laatste keer op pad te sturen om verkiezingsborden te tellen. Zolang jullie hiervan niks zeggen tegen de vakbonden is er geen enkel probleem. De eindresultaten van deze telling leest u exclusief hier. Om alles eerlijk te doen verlopen, heeft The Vremde Mirror ook beroep gedaan op een onafhankelijke verkiezingsbordentellingscommissie. Dat we nu diep in de schulden steken, nemen we er dan maar bij. Alles voor onze integriteit! (Adverteerders blijven altijd welkom, gulle schenkers ook)

Gemeentebelangen verrast; huidige coalitie blijft mogelijk

Maar u wacht natuurlijk in volle spanning op de winnaar van de Grote Verkiezingsbordentelling in Vremde. Pro Boechout-Vremde stond bij de twee vorige tellingen aan de leiding. Daar is verandering in gekomen. Gemeentebelangen overrulede ze met een eindsprint en verwees de partij van de huidige burgemeester naar een tweede plaats.

Uitslag in absolute cijfers

1 Gemeentebelangen 18

2 Pro Boechout-Vremde 17

3 CD&V 15

4 N-VA 14

5 Groen 9

6 Open VLD 4

Een grafiek voor de staafdiagramfanatici in %

In totaal telde onze vliegende reporter zo’n 77 verkiezingsborden. Eigenlijk waren het er iets meer, maar het winderige weer van de voorbije dagen heeft de verkiezingsbordentelling een extra dimensie gegeven. Plakkaten moeten zonder moeite identificeerbaar zijn om te laten meetellen in de telling. De plaatselijke politici die hun affiches dus met voldoende Pritt hebben opgekleefd, hebben alvast een streepje voor in de eindafrekening. Naast de wissel aan de macht is ook de remonte van CD&V opmerkelijk. Van de laatste plaats stijgen zij naar de derde plaats. Opvallend is daarbij dat ze vooral in de landelijke agrarische en vrij dunbevolkte uithoeken van Vremde hun verkiezingsborden zetten en klaarblijkelijk daar hun kiesvee zoeken.

Het plaatselijke kiesvee van CD&V poseert vrijwillig voor de lens van onze vliegende reporter.

N-VA heeft 14 verkiezingsborden in Vremde neergepoot. Zij leggen daarmee bestek op een vierde plaats. Groen doet het niet onaardig met 11,7% van de verkiezingsborden. En net als in het echt moet Open VLD met zijn 5,2% vechten tegen de kiesdrempel. We kunnen dus concluderen dat qua verkiezingsborden de huidige coalitie van Pro Boechout-Vremde, CD&V en Groen wel verder kan blijven besturen. Met 53,2% van de verkiezingsborden in handen verwijzen zij het rechterspectrum naar de oppositiebanken. De kaarten zijn geschud, het is nu aan de politici om tot een overeenkomst te komen…