Vremde annexeert het Waasland

door The Vremde Mirror

Vremde | In het kader van dorpsuitbreiding hebben de Vremdelingen unaniem beslist om het Waasland toe te voegen aan het Vremdse grondgebied. Het Waasland ligt al een tijdje te verkommeren en dreigt in de vergetelheid te geraken. Gelukkig loopt er door dit gebied een autosnelweg die Gent met Antwerpen verbindt. Gehaaste en na een tijdje ook gefrustreerde pendelaars worden er opgehouden door files veroorzaakt door overstekende koeien. Hierdoor wordt de Vlaming nog aan het bestaan van deze desolate regio herinnerd.

Dit verlaten gebied ligt bijgevolg allang te wachten op een kolonisator die het onherbergzame gebied wil exploreren. Vremde neemt de verantwoordelijkheid op zich om deze taak op een goede manier te vervullen. Het agrarische karakter van de regio past perfect binnen het Vremdse kader. In een referendum met als vraag of de Vremdeling het ziet zitten om het Waasland te koloniseren, was in 96,7% van de gevallen het antwoord ‘ja’. Eigenlijk is het 100% want die andere 3,3% had de referendumvraag verkeerd gelezen.

Boer Gust ziet alvast expansiemogelijkheden. ‘De wei voor mijn koeien wordt in Vremde stilaan te klein. En een te kleine wei is voor zo’n stressgevoelige beesten als mijn koeien allesbehalve ideaal. Bovendien hebben ze mij daar goedkope werkkrachten beloofd. Mijn bompa zaliger heeft nog in de Congo kolonisator gespeeld in de rubbermijnen. Die heeft mij vroeger nog nuttige tips gegeven om de plaatselijke inboorlingen zo efficiënt mogelijk te laten werken.’