Verkiezingen met één dag vervroegd

door The Vremde Mirror

Vremde | Het huidige gemeentebestuur heeft unaniem beslist om de verkiezingen één dag vroeger te houden. De KVLV (Katholieken Voor Leefbaar Vremde) is niet te spreken over het feit dat de stembusgang in het vaarwater komt van de zondagsmis.

Voorzitter van de KVLV Wouter De Cabooter vindt de beslissing om de verkiezingen een dag vroeger te houden niet meer dan logisch. ‘De katholieke normen en waarden staan nog steeds een stukje hoger aangeschreven dan de democratische beginselen. Door de verkiezingen op een zondag te houden zullen er dan nog minder mensen dan anders naar de kerk trekken. Dit valt niet te accepteren.’

Voorzitter van oppositiepartij Vremds Belang Filip Dewitte spreekt van een verkiezingsstunt. ‘Men wil bij de KVLV zijn eigen achterban duidelijk een pleziertje gunnen. Er heerst een kortzichtig klimaat van eigen electoraat eerst.’ Volgens de laatste exit-polls verliest de KVLV dag na dag meer van haar pluimen. Het vrouwenstemrecht dat voor het eerst in Vremde wordt ingevoerd, lijkt toch zwaarder door te wegen dan eerst werd vermoed. Filip Dewitte ziet hier dan ook een politiek ingegeven demarche in van het huidige bestuur. ‘Des te later de verkiezingen worden gehouden, des te meer stemmen het huidige bestuur verliest. Men heeft daar liever nog dat men de verkiezingen gisteren houdt dan morgen!’

Het uitzendschema van de VRT raakt hierdoor wel danig in de war. De resultaten in Vremde worden al ergens in de vroege avond verwacht. De huidige programmatie tussen 18u en 22u wordt daarom vervangen door een liveverkiezingsshow waarbij de uitslagen van de verschillende telbureaus in Vremde de wereld zullen worden ingestuurd.