Verkiezingsuitslagen Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | In Vremde werd er in tegenstelling tot in de rest van het land een dag eerder naar de stembus getrokken. De verkiezingsuitslagen uit Vremde zijn daarom ook een dag eerder gekend dan in de rest van het land. De uitslagen, de eerste reacties en een van duiding voorziene analyse leest u exclusief hier in The Vremde Mirror.

Vremds Belang grootste partij

De  eerdere peiling van The Vremde Mirror in samenwerking met Maurice De Vadder blijkt op enkele details na helemaal te kloppen. Het Vremds Belang wordt de grootste partij in Vremde met 28,4%. De KVLV strandt op 26,9%.

Uitslag

1. VB (Vremds Belang): 28,4%

2. KVLV (Katholieken Voor Leefbaar Vremde): 26,9%

3. PvdZ (Partij van de Zondagsrust) 14,6%

4. Spa (Samen progressief aftroggelen): 10,5%

5. GBV (Gezond BoerenVerstand): 7,5%

6. CVP (Coalitie Van Partijlozen): 6,6%

7. VLD (VerLichte Despoten): 4,9%

8. Gouden Ochtendstond: 0,6%

De politicus met de meeste persoonlijke voorkeurstemmen is verrassend genoeg lijsttrekker, lijstduwer en eerste opvolger van GBV Boer Gust. Met zijn 42 kopstemmen blijft hij nipt Wouter De Cabooter en Filip Dewitte voor die elk 40 kopstemmen hebben behaald. Het lijkt een moeilijke formatie te gaan worden, ook omdat er tegen het Vremds Belang een cordon is. Filip Dewitte mag als eerste formateur spelen om een coalitie te vormen. Maar niemand zal met hem in zee willen gaan. Hopelijk is er toch iemand dapper genoeg om het cordon te doorbreken liet hij alvast snikkend en snotterend weten.

De GBV van Boer Gust haalt verrassend genoeg in tegenstelling tot de VLD de kiesdrempel wel. Voorzitter van de VLD Jacques de Frimethe heeft beloofd toch aan het roer te blijven staan. ‘Door het vrouwenstemrecht in te voeren en de klok dus weer terug te draaien, zijn we veel stemmen verloren. We zullen er alles aan doen om de klok weer vooruit te draaien. Ik voel me allesbehalve verantwoordelijk voor dit mindere resultaat. Naar nationaal voorbeeld zal ik dus ook koppig voorzitter blijven.’

Hoe de coalitievorming in Vremde zal verlopen, lijkt niemand te kunnen voorspellen. Wat vast staat is dat het een moeilijke politieke oefening zal worden. In principe zouden KVLV, PvdZ en Spa een meerderheid kunnen vormen. De grootste partij het Vremds Belang laat men dan wel links liggen. Ook Boer Gust zal zich niet onbetuigd laten gezien zijn grote aantal kopstemmen. Wordt in ieder geval vervolgd.