Vremde krijgt schepen voor vremde zaken

door The Vremde Mirror

Vremde | De kogel is eindelijk door de Sint Jan in d’Olie-kerk. Boer Gust wordt de nieuwe burgemeester van Vremde. Met zijn 42 voorkeurstemmen kon men om zijn electorale gewicht niet heen. Vermits hij het meeste, het tweede meeste en het derde meeste stemmen van zijn partij heeft behaald, krijgt hij ook nog twee zitjes in de gemeenteraad. ‘Da’s een zetel voor op te zitten en eentje voor mijn voeten op te leggen,’ concludeert Boer Gust tevreden.

De GBV (Gezond BoerenVerstand) van burgemeester Boer Gust zal een coalitie vormen met de KVLV (Katholieken Voor Leefbaar Vremde) en de PvdZ (Partij van de Zondagsrust). Zij hebben twaalf van de 23 te verdelen zetels. Het Vremds Belang wordt met acht zetels de grootste oppositiepartij. Toen duidelijk werd dat KVLV niet met het Vremds Belang in zee wilde gaan, bood Filip Dewitte gedoogsteun aan de KVLV. ‘Om een conservatieve centrumrechtse meerderheid te bewerkstelligen, hebben we de KVLV de hand uitgereikt. Daar zag men een dergelijke gedoogsteunconstructie evenwel niet zitten hoewel dat in andere contreien geen enkel probleem blijkt te zijn.’ De huidige coalitie keurt Dewitte af. ‘Ik spring nog liever in de Molenbeek dan deze coalitie te steunen.’

Filip Dewitte: “Ik spring nog liever in de Molenbeek dan deze coalitie te steunen.”

Opvallend is dat Vremde er een nieuwe schepenambt bij krijgt. Kersvers burgemeester Boer Gust legt uit. ‘Om de oprukkende Boechoutisering van de Vremdse rand een halt toe te roepen, zal Vremde een schepen van vremde zaken krijgen.’ Kopstuk van Spa (Samen Progressief Aftroggelen) Patricia Terkond zegt dat dit niet meer dan een post-verkiezingsstunt is. ‘De huidige coalitie voelt de hete adem in de nek van het Vremds Belang. Zij willen nu laten zien ook Vremds gezind te zijn. In tijden van crisis en saneringen is dit ongehoord.’ Dit is plat populisme besluit ze.

Kersvers burgemeester Boer Gust: “Om de Boechoutisering van de Vremdse rand tegen te gaan, zal Vremde een schepen voor vremde zaken krijgen.”

Burgemeester Boer Gust ontkent dit met klem en gaat in de tegenaanval. ‘De Boechoutisering van Vremde is een zwaar onderschat probleem. Mijn stressgevoelige koeien schrikken altijd op wanneer ze zo’n Boechouts wezen zien opduiken. Dat komt hun melkproductie niet ten goede en bijgevolg ook de Vremdse economie niet. De juiste prioriteiten stellen, is bij de Spa duidelijk een probleem.’

Armik Van Overtwatere: “De toenemende Boechoutisering van Vremde is te wijten aan het steenwegfenomeen.”

Wie de schepenpost voor vremde zaken zal krijgen is nog onduidelijk. Al komt de naam van Armik Van Overtwatere (KVLV) nadrukkelijk in beeld, zeker gezien zijn harde Vremdse standpunten en zijn verleden bij het Vremds Belang. Van Overtwatere wil dit zelf noch bevestigen noch ontkennen maar onderkent de problematiek. ‘De Boechoutisering in Vremde kan niet ontkend worden. We hebben hier duidelijk te maken met het ‘steenwegfenomeen.’ Doordat er een goede steenweg ligt tussen Boechout en Vremde, trekken Boechoutenaren weg uit Boechout en vestigen ze zich iets verderop. In Vremde bijvoorbeeld.’ Om onze authenticiteit te vrijwaren, is zo’n schepen voor vremde zaken allesbehalve een overbodige luxe besluit Van Overtwatere.