Boer Gust eist burgemeesterssjerp op

door The Vremde Mirror

Vremde | Ietwat verrassend haalde Boer Gust van het kleine GBV bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen de meeste persoonlijke voorkeurstemmen. Met maar liefst 42 kopstemmen mag hij zich de populairste politicus in Vremde noemen. Maar aan deze mooie gedachte alleen heeft Boer Gust niet genoeg. Hij eist nu de burgemeesterssjerp op.

De onderhandelingen om een coalitie te vormen zitten twee dagen na de verkiezingsdag al in een patstelling. Enkel de CVP (Coalitie Van Partijlozen) lijkt in zee te willen gaan met het Vremds Belang. Samen halen ze slechts 35% van de stemmen, ruim onvoldoende voor een meerderheid. Boer Gust klopt nu op tafel. ‘Ik wil burgemeester worden van Vremde.’ Boer Gust vat alvast de koe bij de horens. ‘Mijn eerste beleidsprioriteit bestaat eruit om tractors op autosnelwegen toe te laten en ervoor te zorgen dat deze landbouwvoertuigen 90 kilometer per uur mogen rijden; ook in de bebouwde kom.’

Maar Boer Gust komt uit een moeilijke periode. ‘Ik heb een zware emotionele periode achter de rug. Door steeds met die verkiezingen bezig te zijn, heb ik mijn stressgevoelige koeien te weinig aandacht gegeven. Hun melkproductie was een tijdje fel verminderd. Nu dat weer beter is, ben ik klaar om voluit politicus te spelen.’

Het Vremds Belang en de KVLV hebben zo hun twijfels bij de ambities van Boer Gust. Burgemeester zijn is een fulltime job klinkt het daar. Filip Dewitte van het Vremds Belang is duidelijk. ‘Je kan niet en boer zijn en burgemeester van Vremde en partijvoorzitter van een partij die in Vremde 7,5% van de stemmen behaalt. Dat is gewoon van het goede te veel.’