Verkeerschaos door uitblijven sneeuw

door The Vremde Mirror

Vremde | De dorpsweerman van Vremde voorspelde eergisteravond in zijn weerbericht voor het plaatselijke tv-station dat de ochtendspits gisterochtend in Vremde fel zou bemoeilijkt worden door hevige sneeuwval afgewisseld met buien van smeltende sneeuw en korrelhagel. De Vremdeling anticipeerde en nam slim als hij was de nodige voorzorgen. Dit zorgde voor de nodige verkeershinder.

Dorpsweerman Franky Storme voorspelde in zijn dagelijkse weerpraatje dat een plaatselijk sneeuwfront Vremde zou treffen. Dit bleek ver naast de waarheid te zitten. Zoals elke ochtend van het jaar kon men in Vremde van een prachtige zonsopkomst genieten. Vele Vremdelingen stonden een uur vroeger op om niet verrast te worden door het ellendige weer dat werd voorspeld. Op de drukste verkeersader van Vremde waar anders tot wel vijftien wagens per uur passeren tussen acht en negen uur ’s morgens, passeerde er nu geen enkele. Dit valt te wijten aan het feit dat de pendelaars hun voorzorgen namen en tijdig naar hun werk vertrokken. De ochtendspits vond daarom een uur vroeger dan gewoonlijk plaats. Volgens het Vremds verkeerscentrum zijn er tussen halfzeven en acht uur ’s ochtends maar liefst 23 wagens gesignaleerd op de Vremdse wegen. Een record. Dat zijn er zeven meer dan gemiddeld. Het verkeersbioritme van Vremde werd door deze verkeerde weersvoorspelling onnodig in de war gestuurd. De Vremdse ochtendspits liep hierdoor helemaal in het honderd. Het duurde tot diep in de namiddag eer het verkeer in Vremde weer normaal reed. Ondanks deze niet te overziene verkeerschaos zou de economische schade toch eerder beperkt blijven.

“In anderhalf uur tijd werden er maar liefst 23 wagens gesignaleerd op de Vremdse wegen. Een record.”

Ooggetuigen kunnen dit bevestigen. Marcel (53) die zijn hond ’s morgens uitlaat, merkte een opmerkelijke bedrijvigheid op de Vremdse wegen. ‘Er passeerden hier op dezelfde plaats twee wagens binnen dezelfde vijf minuten. Ongezien en nooit meegemaakt!’ Ook pendelaar Jef (47) was het slachtoffer van de niet al te accurate weersvoorspelling. ‘Ik was een uur te vroeg op mijn werk. Gelukkig stelt mijn werkgever zich zo flexibel op dat ik een uur vroeger mag beginnen zonder ’s avonds gestraft hiervoor te worden door nog een uur langer te moeten werken.’