Boerengat van aardbodem verdwenen

door The Vremde Mirror

Een onderzoeker van de BUA (BoerenUniversiteit Antwerpen) heeft ontdekt dat het dorp Vremde in de provincie Antwerpen eigenlijk niet bestaat. Sinds 1500 is het bestaan van Vremde algemeen aangenomen. Op Google Maps staat Vremde nu aangegeven als zwarte vlek.

Dat dit boerengat niet bestaat, werd ontdekt door de Antwerpse topwetenschapper Kevin Absillis. De laatste melding van dit dorp dateert van voor 1500. Cartografen gingen er – weten we nu verkeerdelijk – van uit dat een boerengat en zijn ligging in een paar eeuwen niet gek veel zou veranderen. Daardoor bleef elke landkaart sindsdien wel melding maken van Vremde.

Topwetenschapper Kevin Absillis ontdekte deze cartografische blunder. Hij wordt dan ook alom geprezen om dit aan de kaak te stellen. ‘Een dergelijk succes ben ik niet erg gewend. Normaal jaag ik met mijn opvattingen over de standaardtaal Mia Doornaert en andere taalpuristen op de kast.’

Absillis legt uit hoe hij zijn wereldschokkende ontdekking deed. ‘Ik wilde te weten komen in welke mate de moderniteit al haar intrede heeft gedaan in boerengaten. Geen beter middel om de graad van moderniteit te verifiëren dan de trein. Toen ik de dienstregeling van de NMBS raadpleegde, vond ik geen treinen naar Vremde. Dat deed al enig wantrouwen opborrelen. In elk dorp met een beetje moderniteit rijdt er een trein. Een dorp zonder trein is een dorp zonder moderniteit. Daarvan ontken ik elk bestaan. Hier zou ik mijn wetenschappelijk onderzoek kunnen gestopt hebben.’

Topwetenschapper Kevin Absillis: “Een dorp zonder trein is een dorp zonder moderniteit. Daarvan ontken ik elk bestaan.”

Maar Absillis wilde de zaak helemaal tot op het bot uitspitten. ‘Vanuit Antwerpen bleken er volgens de site van De Lijn zelfs geen bussen of trams te rijden naar Vremde. Toen ben ik zelf ten velde getrokken en op zoek gegaan naar dit mysterieuze boerengat. Toen ik na twee uur zoeken honger begon te krijgen en dat dorp zonder trein nog steeds niet had gevonden, vond ik het wel welletjes en ben teruggekeerd om verder te onderzoeken of Busken Huet Lidewyde in een trein had verkracht en of dat daaruit een buitenechtelijk kind is voortgekomen. Absillis conclusie is duidelijk. ‘Vremde bestaat niet en moet geschrapt worden van elke landkaart.’