Paardentram verhoogt bereikbaarheid Vremde

door The Vremde Mirror

Antwerpen – Vremde | Na lang aandringen van het Vremdse gemeentebestuur bij hogere instanties heeft het toch kunnen bekomen wat het al een lange tijd wilde. Er komt een paardentram die Vremde met Boechout verbindt.

Het dossier van de paardentram ligt al een kleine eeuw op tafel van het Ministerie van Verkeer. Het was lange tijd in de vergetelheid geraakt hoewel alle nodige vergunningen in orde bleken te zijn. Maar door budgetproblemen bleef het dossier in de koelkast liggen. Het kersverse Vremdse gemeentebestuur pikte dit niet langer en legde het ijzersterke dossier weer op tafel. Vlaams Minister van Verkeer Hilde Crevits (CD&V) moest toegeven dat er geen enkele bezwaren zijn om de aanleg van een paardentram tegen te houden.

Vriend en vijand geven het toe. Dit is een eerste ferme pluim die kersvers burgemeester Boer Gust op zijn hoed mag steken. Hij stelt dan ook met trots de concrete plannen voor. ‘De tram tussen Antwerpen en Boechout zal worden doorgetrokken tot in Vremde. Mensen zullen vanuit Vremde naar Boechout kunnen door middel van een paardentram. In Boechout kunnen ze indien gewenst overstappen om met een gewone tram naar Antwerpen te trekken.’ Als daar tenminste nog plaats in is, voegde Boer Gust er met een knipoog aan toe.

“De Vremdesesteenweg zal moeten heraangelegd worden.”

De aanleg van een paardentram zal onder andere inhouden dat de pas heraangelegde Vremdesesteenweg aan een grondige hernieuwing toe is. Het vorige bestuur in Vremde wordt verweten geen rekening te hebben gehouden met het dossier van de paardentram en het bewust onder de mat te hebben geveegd. De Vremdesesteenweg zal nu worden heraangelegd in functie van de paardentram die het verkeer tussen Vremde en Boechout zal moeten vergemakkelijken.

Burgemeester Boer Gust: “Dat we investeren in een paardentram bewijst dat Vremde niet leeft in de negentiende eeuw, maar een modern dorp is dat meegaat met zijn tijd.”

Voor burgemeester Boer Gust is de investering meer dan de moeite waard. ‘De paardentram is het vervoermiddel van de toekomst. Vremde is als het ware een pioniersdorp op dat vlak. Dat we investeren in een paardentram bewijst dat Vremde niet leeft in de negentiende eeuw, maar een modern dorp is dat meegaat met zijn tijd.’