Concert Passenger verboden

door The Vremde Mirror

Vremde | Normaal gezien stond er morgenvanavond een concert van Passenger op het programma in de parochiezaal van Vremde. Dat “feestje” zal niet doorgaan. Het Vremdse gemeentebestuur heeft de Britse kweler nu verboden een concert te geven.

De Vremdse parochiezaal was al voor de helft uitverkocht toen burgemeester Boer Gust en het voltallige gemeentebestuur besloten dit concert te verbieden. De Vremdse burgervader licht toe. ‘Het is onverantwoord om mensen naar zo’n muziek te laten luisteren. Dit kan niet goed zijn voor de mentale gezondheid. Als het bovendien ter ore komt van kleine kinderen zijn onherstelbare jeugdtrauma’s niet uitgesloten. Als gemeentebestuur voelen we ons verantwoordelijk over de gezondheid van onze bevolking.’

Burgemeester Boer Gust wil met een kordaat beleid paal en perk stellen aan dergelijke potentiële bedreigingen voor de dorpsrust. ‘Het is van 2006 geleden dat er hier nog oproerkraaiers hebben willen gebruik maken van onze parochiezaal. Dit trauma amper verwerkt, krijgen we alweer een nieuw te verwerken. De mensen die zo zot zijn geweest om kaartjes te kopen voor dit concert, zijn mee verantwoordelijk voor dit onheil en worden niet terugbetaald. Het zal hen leren zo in tijden van economische crisis hun geld te verspillen aan onzin als dit.’

Om geen onrusten te veroorzaken is er morgenavond na 19u00 een samenscholingsverbod in de Vremdse straten. Wie zich op straat begeeft, wordt bestraft met een GAS-boete. De parochiezaal zal extra steng worden bewaakt door politie die eventuele verdwaalde fans onherroepelijk naar hun oord van herkomst zal sturen. Het besluit van Boer Gust is duidelijk. ‘Vremde is een dorp dat geen schendingen van de mensenrechten duldt. Een concert van Passenger valt met het verdrag van de Rechten van de Mens niet te verzoenen. Iedereen mag zingen hoe en wat hij wilt, maar er zijn grenzen. Een verbod is dus de enige en logische maatregel.’