The Vremde Mirror wint proces Vremdse kerk

door The Vremde Mirror

Vremde – Tribunaal van Den Haag | Juicht ende jubelt! The Vremde Mirror is terug. Na een veel te lange tijd uit de roulatie te zijn geweest, mag de voltallige redactie haar pen weer bovenhalen.

The Vremde Mirror heeft het proces dat de Vremdse Kerk tegen haar heeft gespannen, gewonnen. En dat na een slopende procedureslag van toch wel drie weken. Kosten noch middelen werden daarvoor gespaard. De beste Pro Deoadvocaten werden door uw lievelingskwaliteitsmedium ingehuurd om de Vremdse Kerk een toontje lager te doen zingen. Het Tribunaal van Den Haag velde het verlossende oordeel: ‘De Vremdse Kerk heeft geen poot om op te staan. Zij kan The Vremde Mirror niet beletten weer ter perse te gaan.’ Bij dezen, hier zijn we weer! Vreugdedansjes zijn toegelaten.

Ondanks het positieve nieuws dat The Vremde Mirror Vlaanderen weer van kwaliteitsnieuws mag voorzien, zijn de gevolgen van haar enkele weken afwezigheid niet te overzien. De Vlaamse Media zijn helemaal de weg kwijt. Zo werd er nauwelijks aan journalistiek gedaan rond eindejaar, maar werden de gazetten gevuld met compilaties van het voorbije jaar. Men placht dat ook wel eens met een mooi woord eindejaarslijstjes te noemen. Een zeer kwalijk verschijnsel dat de geloofwaardigheid van de journalistiek in het gevaar brengt. Ook werd de Vlaamse krantenlezer weer voorzien van veel waan van de dag. En dat kon allemaal zomaar gebeuren omdat de Vlaamse gazetten niet hoefden te concurreren tegen The Vremde Mirror, toch wel de standaard als het op duiding aankomt.

De opgelopen financiële schade voor The Vremde Mirror is niet min. Naar schatting moet de Vremdse Kerk 2456 jaar lang elke week twee missen houden om dat bedrag terug te betalen aan the Vremde Mirror. De juridische cel van The Vremde Mirror bekijkt of ze eventueel nog verdere stappen zal ondernemen tegen de Vremdse Kerk om de geleden financiële schade te compenseren. Al is clementie ook een mooi woord.