Vlaanderen staat onafhankelijk Vremde niet in de weg

door The Vremde Mirror

Vremde | Voorzitter van het Vremds Belang Filip Dewitte heeft afgelopen zaterdag in zijn nieuwjaarstoespraak een “Dorps-manifest” voorgesteld en wil daarmee komaf maken met de stelling dat de kwestie-Vlaanderen een onafhankelijk Vremde onmogelijk maakt.

Volgens het Vremds Belang is de Vlaamse Regering op oorlogspad, want met de Vlaams-Waalse federatie, ook wel eens België genoemd, bereiden ze zich volgens de partij voor op de ultieme confrontatie met Vremde.  ‘Vremde is de hoofdstad van Vlaanderen, maar daar stellen we ons niet mee tevreden’, zegt Dewitte. ‘We streven naar volledige autonomie. Wanneer we ons zouden binden aan de Vlaams-Waalse Federatie zal het Vremdse Rijk gauw ten onder gaan. We willen niet onder toezicht komen te staan van een of andere PS- of FDF-commandante, maar gewoon als onafhankelijke republiek kunnen opereren.’

Met het “Dorps-manifest” wil het Vremds Belang komaf maken met de stelling dat de optie Vremdse onafhankelijkheid onmogelijk is omwille van Vlaanderen. ‘Vlaanderen heeft Vremde nodig, maar Vremde heeft Vlaanderen absoluut niet nodig’, klinkt het. ‘De transfers vanuit Vremde naar Vlaanderen moeten voor eens en altijd ophouden. En indien dat niet gaat, willen we wat in de plaats. Op zijn minst volledige autonomie. Voor wat hoort wat.’

“Vlaanderen heeft Vremde nodig, maar Vremde Vlaanderen absoluut niet.”

De partij ziet verder weinig heil in een samenwerkingsmodel tussen Vremde en Vlaanderen. ‘We zijn geen voorstanders van confederalisme, maar wel voor een Vlaanderen in Vremde, en wel voor een Europa naast Vremde. Beter een goed conflictmodel dan een slecht samenwerkingsmodel. Vlaanderen dus als een soort van parking van Vremde, maar ook als een bufferzone om ons te beschermen tegen Francophone invloeden.’