Zestig wapens gevonden aan rand voetbalveld

door The Vremde Mirror

Vremde – Minos | Vanmorgen berichtten we u al over de zestig gestolen wapens binnen de politiezone Minos. En dat de antiquair F. C. de vermoedelijke dader was. Deze vermoedens blijken nu helemaal te kloppen.

De achtersteven van de vluchtauto van verdachte F. C.

Exclusief beeld van de achtersteven van de vluchtauto van verdachte F. C.

Door de tip van de onderzoeksjournalistiekredactie van The Vremde Mirror wist politie-inspecteur Porei toch dader F. C. te vatten. Bij het bij de kraag vatten, was hij de zak met zestig wapens juist aan het begraven aan de rand van een verlaten voetbalveld. De hoofdverdachte F. C. gaf een verwarde indruk. Verder dan ‘Man man man wat een miserie, wat een miserie’ of ‘Denk toch aan mijn zeven arme bloedjes van kinderen die in het ziekenhuis liggen’ kwam hij niet.

De politie had eerst de verkeerde dader beet. Die kon dat maar matig appreciëren.

De politie had eerst de verkeerde dader beet. Die kon dat maar matig appreciëren.

Ondanks de gouden tip van The Vremde Mirror bleek het toch nog een hels karwei te zijn om de echte dader te vatten. De politie had eerst de verkeerde dader vast waarop deze erg agressief werd en in één der beruchte Mortselse cellen werd gestoken en daar nog steeds zit. De dief F. C. daarentegen werd na ondervraging weer vrijgelaten. Als hij in het land blijft en geen namen van politieagenten lekt die aan zijn diefstal hebben meegeholpen, blijft hij voor de rest van zijn leven een vrij man.