Antiquair hoofdverdachte in zaak gestolen wapens

door The Vremde Mirror

Vremde – Minos | In de politiezone Minos waar naast de metropool Vremde ook de negorijen Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek en Boechout toe behoren, blijken zestig wapens te zijn gestolen. Het plaatselijke politiekorps staat voor een raadsel.

De gestolen wapens waren opgeslagen op het politiecommissariaat van Mortsel. De buit bedraagt naast het enige moderne schietmachine van het korps (zie foto hieronder), ook meer gebruikte wapens als een morgenster, hellebaarden, strijdvlegels en katapulten.

Beeld van het enige modern edoch gestolen schiettuig van de politiezone Minos. Indien u weet heeft van de verblijfplaats van dit wapen, wend u dan tot het plaatselijke politiekantoor binnen de zone Minos. Uw naam zal dan anoniem gelekt worden naar de gazet. En na een Spartaanse ondervraging wacht u er dan een vorstelijke afranseling.

De Vremdse staatsveiligheid spreekt van kwaad opzet binnen het Mortselse politiekorps. Voor Vremds Burgemeester Boer Gust is dit vooral een signaal dat de wapens moeten overgeheveld worden naar Vremde. ‘Zo’n zwaar wapentuig op een goede manier beheren, is een zware verantwoordelijkheid. Het is duidelijk dat een kleine commune als Mortsel daar nog niet klaar voor is.’

Volgens bronnen dicht bij de politie zou de hoofdverdachte een plaatselijke antiquair F. C. zijn. Een deel van de buit zou met medeweten van een vermaledijde politieagent gestolen zijn door deze antiquair. Er kan evenwel nog niets tegen hem hard worden gemaakt. Bovendien is hij momenteel spoorloos. Indien u weet wie deze man is of weet waar hij verblijft, aarzel dan niet om de Vremdse inlichtingendienst te contacteren. Dat kan door te faxen naar het nummer 02/286.28.99. Gele briefkaarten worden niet aanvaard.

De dief van de wapens zou wel eens deze F. C. kunnen zijn. De man is evenwel met de noorderzon verdwenen.

De dief van de wapens zou wel eens deze F. C. kunnen zijn. De man is evenwel met de noorderzon verdwenen.