Vremde fluit VS terug

door The Vremde Mirror

Vremde – Witte Huis | De diplomatieke relaties tussen het Witte Huis en Vremde lijken op een historisch dieptepunt te zitten. De Verenigde Staten willen Syrië aanvallen. Vremds burgemeester Boer Gust wil hier absoluut niks van weten.

In een toespraak te zien op alle internationale zenders liet Vremds burgemeester Boer Gust in duidelijke bewoordingen verstaan dat hij een militaire interventie van de Verenigde Staten in Syrië allesbehalve op prijs stelt. ‘Oorlog met bommen bestrijden werkt nooit,’ oordeelt Boer Gust. ‘Het enige wat de Syriërs kan redden is wat meer boerenverstand.’ Deze woorden werden alom op gejuich onthaald.

En ging Boer Gust verder: ‘Zo’n chemische aanval moet ook niet overschat worden. De Vremdse bevolking is daar al sinds jaar en dag het slachtoffer van en klaagt niet. Er is in Vremde nog geen enkele koe vermoord omwille van haar gasaanvallen. Vooral methaangas is een vaak gebruikt aanvalsmiddel. Een militaire interventie van de VS in Vremde is desondanks nog nooit aan de orde geweest.’

De Verenigde Staten hebben zich bij monde van president Barack Obama al geëxcuseerd. ‘Het was niet onze bedoeling om onze diplomatieke banden met Vremde te schaden. Een militaire interventie is natuurlijk ook maar relatief. Gewoon een paar bommen droppen, wat onschuldige slachtoffers maken en wat spierballengerol. Meer is daar ook niet aan. We hopen dat beide grootmachten in opperste verstandhouding naast elkaar kunnen blijven leven.