Buitenlandse Zaken: “Negatief reisadvies voor heel Vremde”

door The Vremde Mirror

Vremde – Brussel | Het Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Vremde af. In Vremde reageert men opgelucht op dit nieuws. Het kon de toevloed van Belgische toeristen nog maar nauwelijks aan.

Buitenlandse Zaken raadt door de blijvende harmonie in de Vremdese samenleving af om nog naar Vremde te reizen. Ook de toeristische gebieden in Vremde-dorp en het park van Vremde horen daar nu dus bij. Touroperator Oma’s Cook heeft al beslist om alle reizen naar Vremde tot en met zaterdag 31 augustus op te schorten. Er zullen bijgevolg geen vluchten met toeristen meer naar Vremde vertrekken.

Belgisch Minister van Defensie Pete Mercredi licht deze beslissing toe. ‘Een vakantie moet leuk en aangenaam zijn, maar in Vremde krijgen toeristen een vertekend beeld van de werkelijkheid. Vakantie hoor je te nemen in een land met sloppenwijken, armoede en een vleugje burgeroorlog. En aan de rand van een zwembad van een vijfsterrenhotel met een cocktail in de hand hoor je dan te kunnen zeggen: ‘In België is het zo slecht nog niet.’ Iets wat in Vremde onmogelijk is.’

‘Ze krijgen er het beeld voorgeschoteld van een utopische samenleving en krijgen de indruk dat de Belgische samenleving er één is met vele mankementen. Een ideale samenleving krijgt inderdaad pas vorm als je in Vremde bent geweest: de mensen zijn er perfect, er heerst verdraagzaamheid tegenover elke minderheid en de monumenten worden er goed beheerd. Maar dit perfecte beeld nemen mensen weer mee naar België en projecteren het op de Belgische samenleving. Een uiterst explosieve situatie.’

‘Een feeëriek oord als Vremde is kortom in België nergens te vinden,’ gaat Mercredi verder. ‘Daarom raden wij onze landgenoten ten stelligste af om naar Vremde af te reizen. En dat om ons Westers zelfbeeld in stand te houden en om opstanden in België te vermijden.’