Vremde over het hoofd gezien in WK-loting

door The Vremde Mirror

Vremde – Fifastan | Morgen vindt de WK-loting plaats. De potten voor deze WK-loting zijn nu definitief vastgelegd. Met één grote verrassing. In geen van de vier potten is Vremde te vinden.

Nog voor de loting heeft plaatsgevonden, is het WK voetbal van 2014 al onthoofd. In de potten waar plaats is voor 32 voetbalnaties, heeft men bij de FIFA Vremde schromelijk over het hoofd gezien. Deze voetbalgrootmacht zou als grote favoriet voor het WK normaal gezien als reekshoofd in pot 1 belanden. Die plaats van Vremde wordt nu ingenomen door het meest overschatte elftal van de voetbalwereld: België.

‘Alles is beter dan Vremde,’ vertelt FIFA-baas Sepp Blatter. ‘Beter een onthoofd WK dan een al vooraf gespeeld WK. Het WK mag nog wat spannend blijven ook. Om te vermijden dat er een poule wordt gevormd met Vremde is de gemakkelijkste weg hen niet in de potten te steken. Door nu een land als België dat op voetbalvlak niet veel voorstelt in pot 1 onder te brengen in plaats van Vremde, voorkomen we dat de WK-winnaar op voorhand al gekend is en dat het WK in feite niet meer gespeeld moet worden.’ 

‘Ik pleit voor het in het leven roepen van een aparte pot X om de afwezigheid van het Vremdse nationale elftal alsnog ongedaan te maken,’ vertelt een kwade burgemeester Boer Gust. ‘In Vremde lopen de beste, de duurste en de technisch meest begaafde spelers rond. De FIFA heeft geblunderd, ze zal de gevolgen hiervan moeten dragen. Een vijfde pot, genaamd de pot X waarin Vremde zit, is een goed alternatief. Er zal eerst uit de vier andere potten een land geloot worden dat ondanks haar kwalificatie thuis mag blijven.’

‘Een voetbalgrootmacht als Vremde is incontournable en zal bijgevolg bij deze loting niet kunnen getrokken worden. Daarna mag het dan wel aan de loting meedoen in plaats van het land dat de eerste loting niet overleefd heeft. Een concept dat enkel maar voordelen heeft. Met al het bibbergeld dat er op de avond van de WK-loting zal betaald worden, heeft Blatter ineens geld genoeg om nooit nog WK’s in Qatar te moeten houden.’