Verkoop tractors met steunwieltjes boomt

door The Vremde Mirror

Vremde | Gouden tijden voor de tractorhandelaars in Vremde. Nadat vorige week burgemeester Boer Gust de minimumleeftijd om met een tractor te rijden van 16 jaar naar 3 jaar terugschroefde, worden er sindsdien opvallend meer tractors verkocht.

‘Om de tractorhandelaars in Vremde niet ten prooi te laten vallen aan de economische crisis, heb ik de verkeerscode van Vremde een tikkeltje laten aanpassen. En met resultaat zoals u ziet,’ vertelt burgemeester Boer Gust met enige trots in zijn stem. ‘Het verkoop van tractors stagneerde en daalde zelfs lichtjes in het derde kwartaal van dit jaar. Plaatselijke tractorhandelaars dreigden er mee de boeken toe te doen als er niets zou veranderen. Deze malaise heb ik nu kunnen verijdelen.’

‘In Vremde is het sinds vorige week voor iedereen vanaf drie jaar toegelaten om met de tractor te rijden,’ preciseert Boer Gust. ‘Zo wordt er een nieuw publiek aangeboord om tractors aan te verkopen. Op voorwaarde wel dat de kleuter in kwestie over een rijbewijs beschikt en zich verplaatst in een tractor met steunwieltjes. Zo blijft de veiligheid op de openbare weg zeker gegarandeerd. Verkeersongelukken is wel het laatste wat ik op mijn geweten wil hebben.’

De oppositie verdenkt burgemeester Boer Gust ervan onder één hoedje te spelen met de tractorlobby

De reacties op deze maatregel zijn zowel positief als negatief. De oppositie verdenkt burgemeester Boer Gust ervan onder één hoedje te spelen met de tractorlobby. Volgens geruchten zou hij een professioneel amendementenschrijver die elders niet meer aan de bak kwam, hebben ingehuurd om de vernieuwde verkeerscode door te drukken. Trifonius (5) is dan weer laaiend enthousiast.  ‘Al mijn vriendjes kregen om de derde week van november te vieren een tractor. Na gewiekst onderhandelen met mijn ouders, heb ik er ook één gekregen. Terecht natuurlijk, want jong geleerd is oud gedaan, zeker op de baan.’