Hét jaaroverzicht (3)

door The Vremde Mirror

Geen twee zonder drie. Gezien december de laatste maand van het jaar is, krijgt u hier vandaag op de laatste dag van het jaar het laatste deel van ons driedelig jaaroverzicht. Want het was ons het jaartje weer wel.

September

11 september: Opschudding. Terreuralarm in Vremde. Moslimextremisten zouden zich met een vliegtuig in de toren van de kerk van Vremde willen boren. De kerk wordt extra goed bewaakt door een opzichter, speciaal hiervoor uit zijn pensioen gehaald, die plichtsgetrouw de hele dag lang rondjes rond de kerk loopt. Loos alarm blijkt achteraf. De draconische veiligheidsmaatregelen zijn zo een maat voor niets gebleken.

28 september: Juist op Dag van de Klant is er in Vremde geen toegang tot Bancontact. Een spijtige zaak, het is nochtans de dag van het jaar dat de Vremdeling massaal zijn huis uit komt en parmantig in zijn dorp op zoek gaat naar een winkel, maar ook telkens weer gedesillusioneerd met een lege boodschappentas thuiskomt.

Oktober

13 oktober: Hangouderen maken de omgeving rond de kerk lange tijd onveilig. Bij het verlaten van de mis bleven ze een kwartier langer dan anders nakletsen aan de ingang van de kerk. Buurtbewoners zagen dit met lede ogen gebeuren en verwittigden de politie. Enkele tellen later stond de oproerpolitie daar die hardhandig een eind maakte aan deze illegale manifestatie. Wegens een beginnende edoch hardnekkige dementie waren deze hangouderen vergeten een vergunning aan te vragen om langer te mogen keuvelen dan het vaste dorpsschema voorziet.

29 oktober: Sjef (19) gaat te biecht bij meneer pastoor die hem al zijn zonden vergeeft. Wat die zonden zijn, valt onder het beroepsgeheim van een priester. Volgens een welingelichte bron zou het gaan om de neiging te hebben gehad Candy Crush te willen spelen – Sjef kan dat eigenlijk niet kennen, want in Vremde is er geen internet – en in Boechout te zijn geweest. Enig causaal verband tussen beide zonden wordt niet uitgesloten.

November

8 november: Ondanks het feit dat de kerk van Vremde op instorten staat, is het in Vremde al voor het 39ste decennium op rij, dat is sinds het begin van de metingen, minder gevaarlijk dan in Kandahar.

12 november: Omdat de plaatselijke boer en hofleverancier van de patattenzakken op het Vremdse kampioenschap zaklopen in onmin leeft met de organisator van het Vremds kampioenschap zaklopen, moet dit jaarlijkse wederkerende sportieve evenement worden afgelast. Dromen spatten kapot. Een minutieuze voorbereiding van een jaar is een maat voor niets gebleken, Vremde is in diepe rouw.

13 november: Omdat er in Vremde te weinig machten zijn om ze te kunnen scheiden, heeft burgemeester Boer Gust in een kort geding beslist dat de boer toch patattenzakken moet leveren aan de organisatie van het Vremds kampioenschap zaklopen. Ter compensatie krijgt hij de gesigneerde patattenzak van de winnaar van het Vremds kampioenschap zaklopen.

18 november: Het Vremds kampioenschap zaklopen heeft ook dit jaar met overtuiging de nationale pers niet gehaald. De organisatie denkt eraan om het zaklopen door sjoelbakken te vervangen. Die woorden waren nog niet koud of maar liefst veertig Vremdelingen stonden voor de residentie van Burgemeester Boer Gust die aanmaande tot kalmte, de opgehitste menigte toesprak en hen geruststelde dat het Vremds kampioenschap zaklopen ook zonder buitenvremdse mediabelangstelling steeds zal blijven bestaan. Eventueel met extra subsidies op kosten van de Vremdse belastingbetaler. Dat stelde de menigte gerust en die keerde rustig huiswaarts.

December

6 december: Sinterklaas laat Vremde dit jaar links liggen. Volgens insiders zou de boycot er zijn gekomen ten gevolge van zijn debacle vorig jaar in Vremde.

21 december: Deel 1 van het jaaroverzicht van The Vremde Mirror is op de Vlaamse internetlezer losgelaten. Het wordt op menig feesttafel voorgelezen en gedeclameerd. 

26 december: Deel 2 van het jaaroverzicht van The Vremde Mirror is op de Vlaamse internetlezer losgelaten. De eerste monniken zijn al gesignaleerd die het van buiten aan het leren waren en het als apocriefe teksten aan de Bijbel toevoegden.

31 december: Deel 3 van het jaaroverzicht van The Vremde Mirror wordt op de Vlaamse internetlezer losgelaten. De gevolgen hiervan zullen volgens experts en Prem Radakishun niet te overzien zijn.