Antwerpen eist rechtstreekse busverbinding naar Vremde

door The Vremde Mirror

Antwerpen – Vremde | Er is al een tijdje geen rechtstreekse busverbinding tussen Vremde en Antwerpen. En dat vreet aan de Antwerpenaar. Mensen trekken er zich uit onmacht de haren uit, ze worden elke ochtend depressief bij de gedachte dat er weer een dag zal aanbreken dat ze Vremde niet te zien zullen krijgen, omdat er geen deftige busverbinding is tussen Vremde en Antwerpen. De wanhoop is in Antwerpen zelfs zo groot dat de hoogste Antwerpse politieke regionen er zich nu mee gaan bemoeien en Vremde onder druk beginnen zetten.

‘Zonder busverbinding naar Vremde voelen we ons geïsoleerd van de buitenwereld,’ vertelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). ‘Nu moet de Antwerpenaar eerst in Berchem zien te geraken om vervolgens een bus te nemen die langs elk boerengat passeert, waarvan je het bestaan niet eens had bevroed, om tot slot na anderhalf uur reizen in Vremde aan te komen en dat voor een tochtje van och heer, och god 14 kilometer. Onbetamelijk en schandalig.’

‘Voor iemand die goed te been is, is het al een calvarietocht om heelhuids in Vremde te geraken,’ vervolgt De Wever zijn aanklacht. ‘Wat moet dat dan niet zijn voor bejaarden die de imposante Sint Jan in d’Oliekerk willen bezoeken? Wij Antwerpenaren geraken zo achtergesteld op de dorpen met wel een rechtstreekse busverbinding naar Vremde.’

Bart De Wever: ‘Zonder busverbinding naar Vremde voelen we ons geïsoleerd van de buitenwereld’

De indrukwekkende klaagzang van de Antwerpenaren valt in Vremde evenwel in dovemansoren. ‘Het is niet omdat ze in Antwerpen criminaliteitscijfers hebben en wij niet, dat ze moeten denken dat ze ineens alles zijn,’ reageert burgemeester van Vremde Boer Gust. ‘Wij blijven liever exclusief in plaats van ons in te laten met verwerpelijke stadse invloeden.’