Vremde schrapt letter v en heet vanaf nu Remde

door The Vremde Mirror

Remde | Het gaat niet goed met de letter ‘v’. Behalve dat ze nu al een tijdje pas de 22ste plaats bekleedt in het alfabet, en dat op amper 26 deelnemers, wordt ze door allerlei politieke groeperingen gerecupereerd in aanloop van de schoonmoeder aller verkiezingen.

Ellende. In de meerjarenbegroting was er geen geld voorzien om de blauwe verf te bekostigen om de letter v te overschilderen.

Ellende. In de meerjarenbegroting was er geen geld voorzien om de blauwe verf te bekostigen om de letter v op de twee richtingbordjes met Vremde op te overschilderen.

Een situatie die onhoudbaar is. Dat beseft men ook in Remde, het vroegere Vremde, waar men wel heel draconische maatregelen neemt. ‘De letter ‘v’ heeft haar beste tijd gehad*,’ vertelt Remds burgemeester Boer Gust. ‘Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Nu de letter ‘v’ zich al begint te prostitueren ten dienste van politieke partijen, is de tijd van gaan helemaal gekomen. Nefast voor het onbezoedelde landelijke karakter van een gemeente als de onze. Daarom dat ik unaniem in mijn eentje heb besloten de letter ‘v’ uit het alfabet schrappen.’

Een maatregel die op veel protest stuit. ‘Onherstelbare imagoschade als we nu niet meteen zouden ingegrepen hebben,’ verdedigt burgemeester Boer Gust zich. ‘De eerste letter van de dorpsnaam, dat zegt alles over uw dorp. Als die letter dan onlosmakelijk verbonden is met allerlei perverse zaken, is het beter om ze uit het alfabet te schrappen. De inwoners van ons dorp kunnen nu eindelijk weer zonder schaamte alle letters van de naam van hun dorp uitspreken.’

‘Ik had toch een emotionele band met de letter ‘v’,’ vertelt Ictor (81). ‘Ik leef hier nu al zo lang en als ze dan de dorpsnaam wijzigen, dan snijden ze toch een stukje in uw hart.’ Niet alleen is de boycot van de letter ‘v’ emotioneel een klap. Het is bovendien ook een aderlating voor de begroting van Remde, want logistiek zal de maatregel heel wat geld kosten. De witte ‘v’ op de twee richtingbordjes waarop de naam van Vremde prijkt, zal immers in het blauw overschilderd moeten worden.

* Om uw leescomfort te bevorderen, hebben we bij The Remde Mirror de letter ‘v’ telkens wel neergepend waar Remdelingen ze in dit artikel niet uitspraken.