Mysterie: groot landbouwvoertuig spoorloos

door The Vremde Mirror

Vremde | Een groot mysterie houdt Vremde in haar greep. Afgelopen weekend is er een groot landbouwvoertuig met inzittende op geheel onbevattelijke wijze spoorloos verdwenen. Op zondagochtend vertrok boer Jef, volgens zijn vrouw Christa alleen, met zijn landbouwvoertuig in de Pietingbaan te Vremde. Eindbestemming de andere kant van het dorp: Smeendijk. Nadat hij daar vier uur later nog niet was gearriveerd, begon men onraad te ruiken. Een grootscheepse zoekactie in Vremde, die nu al vier dagen duurt, leverde tot op heden niets op.

Het met het vermiste landbouwvoertuig best gelijkende landbouwvoertuig dat op Google te vinden was.

Het op het vermiste landbouwvoertuig best gelijkende landbouwvoertuig dat op Google te vinden is.

De route tussen de Pietingbaan en Smeendijk ligt vol gevaren als verkeersdrempels, enkele verraderlijke bochten en putten in het wegdek. Maar boer Jef is, waarschijnlijk was, een ervaren chauffeur, hij legde deze weg ettelijke keren per week af. Steeds zonder problemen, tot het noodlot dit weekend ongenadig hard heeft toegeslagen. Er wordt nu gevreesd voor zijn leven, net als voor de bruikbaarheid van de goederen die hij vervoerde.

Op dit traject moet boer Jef verdwenen zijn. De kans dat hij via Vremde dorp naar Smeendijk rijdt, is volgens zijn vrouw Christa quasi nihil.

Op dit traject moet boer Jef verdwenen zijn. De kans dat hij via Vremde dorp naar Smeendijk rijdt, is volgens zijn vrouw Christa quasi nihil.

Naar de oorzaak van de verdwijning blijft het gissen. Allerhande speculaties doen nu in het dorp de ronde. Volgens burgemeester Boer Gust en tevens coördinator van de zoekactie bemoeilijken foutieve geruchten de zoekactie alleen maar. Daarom wordt de bevolking opgeroepen om enkel betrouwbare roddels door te vertellen.

Volgens kwatongen zou het vermiste landbouwvoertuig zich op Boechouts grondgebied hebben begeven, met alle kwalijke en te voorziene gevolgen van dien. ‘Dat zou Jef nooit doen,’ snikt Christa. ‘Jef is nen brave. Meestal toch. Maar die gaat echt niet als het niet moet naar Boechout of een ander dorp met zijn tractor.’ De meest realistische hypothese is dat Jef met zijn landbouwvoertuig in de Molenbeek is gesukkeld. Er zijn nu duikers ingezet die de bodem van de Molenbeek moeten onderzoeken om deze mysterieuze verdwijning te ontrafelen.

SIGNALEMENT: Daarom een warme oproep aan onze lezers. Heeft u een blauwe tractor gezien met het kenteken MH 370, aarzel dan niet om contact op te nemen met het parket van Vremdede politie van Vremde, euhm de plaatselijke veldwachter dan maar, de justitieredactie van The Vremde Mirror. Als beloning zal boerin Christa de eerlijke vinder eens dicht tegen haar boezem drukken.

Aan Jef de oproep om zo snel mogelijk iets van zich te laten horen. Zijn lieftallig vrouwtje heeft voor hem thuis al een cadeautje klaarliggen.

deegrol