Kassei uit Reigersmolenstraat nieuwe trofee Parijs-Roubaix

door The Vremde Mirror

Vremde – Roubaix | Het peloton rijdt morgen een der meest tot de verbeelding sprekende klassiekers in een wielerseizoen. De Hel van het Noorden. Niet zo heroïsch natuurlijk als de Grote Prijs Garage Schelkens in Borsbeek die ook het grondgebied van Vremde doorkruist, maar Parijs-Roubaix mag zich toch ook een fraai koerske noemen. En vanaf dit jaar nog meer dan vroeger, want een goed bewaard geheim is dat de kassei die na afloop van de Helleklassieker door de winnaar in de lucht mag worden gestoken, van Vremdse makelij is. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

Steekt Tom Boonen straks voor het eerst een kassei van Vremdse makelij in de lucht?

Steekt Tom Boonen morgen voor het eerst een kassei van Vremdse makelij in de lucht?

‘We sloten een lucratieve deal met ASO, organisator van Parijs-Roubaix,’ vertelt burgemeester Boer Gust, de goede bron van onze redactie die anoniem wenste te blijven en die daar niet in geslaagd is. ‘De ASO wilde wat meer cachet geven aan Parijs-Roubaix. De trofee van deze koers was tot op heden maar een doodgewone kassei. Veel te weinig natuurlijk voor een koers die iets wil betekenen. Dat is nu verleden tijd. De trofee is vanaf heden een kassei uit de Reigersmolenstraat van Vremde. Dat geeft toch meer allure aan zo’n wedstrijd.’

 

Een oud beeld van de Reigersmolenstraat, beter gekend als Carrefour de l'Arbre van Vremde.

Een oud beeld van de Reigersmolenstraat, beter gekend als Carrefour de l’Arbre van Vremde.

‘Daarom ook dat de Reigersmolenstraat heraangelegd is geworden,’ geeft Boer Gust toe. ‘We zijn gezwicht voor het grote geld. In ruil voor de kasseien van de Reigersmolenstraat, heeft de ASO de beklinkering bekostigd en heeft ze ook nog een paar paarse briefjes geschonken. Dat had wel een hoger doel, namelijk onze begroting op orde brengen. De ASO heeft nu genoeg kasseien, en dus ook trofeeën, voor 300 jaar Parijs-Roubaix. Wanneer de winnaar van Parijs-Roubaix morgen een kassei uit de pas heraangelegde Reigersmolenstraat in de lucht zal mogen steken, ga ik toch een traantje wegpinken. En mijn geld nog eens natellen.’

Zowel Tom Boonen en Fabian Cancellara hebben al aangekondigd te stoppen met koersen als ze morgen een Vremdse kassei in de lucht mogen steken. De ultieme bekroning van een carrière. ‘Het zou echt het summum zijn om zo’n onschatbaar stuk erfgoed te winnen. Beter wordt het gewoon niet, wat er na komt, zou toch alleen maar tegenvallen,’ verklaart Tom Boonen.