Verkiezingen in Vremde op zaterdag 24 mei

door The Vremde Mirror

Vremde | Terwijl de landelijke politieke partijen met elkaar om ter overhoopst liggen, voltrekt er zich in Vremde een electorale aardverschuiving. Om de zondagsrust te beschermen, zal de Vremdse kiezer al op zaterdag 24 mei haar strenge, maar rechtvaardige oordeel vellen.

potlood

Diaken Jan Keersmaekers licht toe: ‘Het is onbetamelijk dat mensen zich op zondag niet ten volle kunnen toeleggen op hun rust, maar zich moeten inlaten met wereldlijke zaken als politiek. In samenspraak met de grote verkiezingsregulator Ivan De Vadder hebben we daarom besloten om de verkiezingen al op zaterdag te houden.’

Primeur: voor het eerst in de geschiedenis zal Vremde hierdoor Herstappe en Mesen van de troon stoten als gemeente van wie de verkiezingsresultaten het eerst wereldkundig worden gemaakt.

Praktisch: naar het verkiezingslokaal dient u uw tegen dan met koffievlekken besmeurde oproepingsbrief, het meest recente artikel verschenen op The Vremde Mirror als bewijs van bekwaamheid en een zakje koffiekoeken voor de bijzitters mee te nemen.

Tip: kiezers die een gesigneerde foto van Ivan De Vadder kunnen tonen aan de bijzitters mogen niet één, maar drie keer stemmen. Vrouwen onder de 30 jaar die hun tetten tonen, mogen zo veel hun stem uitbrengen als ze willen* en winnen een diner met Ivan De Vadder.

Belangrijk: mensen die van plan zijn om op het Vlaams Belang te stemmen, kunnen op voorhand bij de plaatselijke bakker of beenhouwer een gratis doktersbriefje halen en zijn op 24 mei in elk geval gewettigd afwezig.

Noot achteraf: hang dit artikel aan de ruiten van uw raam zodat ook de Vremdeling zonder internet tijdig geïnformeerd wordt!

*Zolang de voorraad van potloden strekt