Aanhoudingen na brand in waterkersplantage

door The Vremde Mirror

Vremde | In de Weverstraat heeft de brandweer maandagnamiddag een ‘beperkte’ waterkersplantage aangetroffen na een oproep voor een zolderbrand. Toen de politie vanuit het nabijgelegen Boechout arriveerde na verloren te zijn gereden en het inmiddels donker was, verrichte deze nog even lukraak meerdere aanhoudingen. De politie blijft evenwel vaag of het hier nu N-VA’ers, ingeweken Millegemnaren of gewoon Syriëstrijders betreft.

Een plantage van dit onheilsgoedje werd gisteren opgerold in Vremde.

Een plantage van dit onheilsgoedje werd gisteren opgerold in Vremde.

Om 13.49 uur kwam bij de brandweer van Edegem een oproep binnen voor een zolderbrand. Ter plaatse bleek dat het om een goed geïsoleerde zolder ging, die volgens de brandweer als inrichting voor een waterkersplantage diende. Er werd even aan gedacht om het leger in te schakelen, maar die hadden het te druk elders in het land. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabijgelegen pand. Bijgevolg vielen er geen gewonden.

In Vremde is men er niet goed van. Het ongeloof overheerst. ‘Een waterkersplantage? In ons dorp? Hoe is het toch mogelijk?’ vragen verslagen buurtbewoners zich af.

Ook Cannabisboer Jef kan het maar moeilijk bevatten dat er in zijn dorp een waterkersplantage is opgerold. ‘Wie houdt zich daar nu mee bezig? Zo’n mensen spelen met de onbezoedelde reputatie van onze gemeente. We hadden als cannabisdorp een geloofwaardig imago opgebouwd en nu is dat door zo één domme waterkersdealer foetsie. De politiek moet dringend in actie schieten en de War on Waterkers opvoeren vooraleer het te laat is.’