Vremde gesloten door aanhoudend regenweer

door The Vremde Mirror

Vremde | Het openluchtmuseum Vremde blijft ook vandaag gesloten. Dat heeft burgemeester van Boechout-Vremde Koen T’Sijen in overleg met de plaatselijke inboorlingen beslist. Gisteren sloot Vremde al haar bareel voor de buitenwereld vanwege het aanhoudende regenweer.

Het weerbericht in Vremde. Niet veel soeps.

Het weerbericht in Vremde. Niet veel soeps.

Droefenis troef gisteren bij de bezoekers van Vremde. Zij dienden halsoverkop het openluchtmuseum te verlaten door het aanhoudende strontweer. Een toerist uit Bokrijk getuigt: ‘Het was best een gezellig dagje ondanks de regen. Mijn vierjarig zoontje vond het wel fijn om met de plaatselijke inwoners aan de leiband te gaan wandelen of om er eten naar te gooien. Daar kwam wel abrupt een eind aan. Ik was de kerk van Vremde aan het beklimmen met twee Vremdse sherpa’s, toen ik gesommeerd werd om naar beneden te komen. Deed ik dat niet, dan werd ik op de brandstapel gegooid. Die raad maar opgevolgd, het moest voor mijn zoontje nu ook niet te leuk worden.’

‘Ik begrijp de ontgoochelende reacties van de bezoekers,’ zegt Koen T’Sijen. ‘Regen is in Vremde door het gematigde zeeklimaat een hoogst uitzonderlijk meteorologisch verschijnsel. Vele bezoekers komen ook om te zonnekloppen op het strand van de Molenbeek. We vonden dat de bezoekers bij dit weer niet genoeg konden genieten van hun ervaring in Vremde, dus hebben we iedereen gisteren rond de middag gevraagd het openluchtmuseum te verlaten.’

‘Het is geen veiligheidsmaatregel,’ benadrukt T’Sijen. ‘Het gaat ons alleen om het welzijn van de bezoekers. Alle attracties in Vremde kunnen bij regenweer bezocht worden. De kerk is dan nog steeds veilig genoeg om te beklimmen, Jan Becaus is waterdicht en indien het vuur van de brandstapel dooft is er nog steeds de guillotine om voor voldoende vermaak te zorgen.’