Man beboet voor fietsen op fietssuggestiestrook

door The Vremde Mirror

Vremde | Gisteren is er in het centrum van Vremde een man betrapt terwijl hij aan het fietsen was op een fietssuggestiestrook. Voor dit roekeloze gedrag werd hij door de plaatselijke veldwachter op de bon geslingerd. Er hangt de man ook nog een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd.

Fietsen op de fietssuggestiestrook, levensgevaarlijk! Daarom ook strafbaar.

Een lege fietssuggestiestrook. Er fietsen is  levensgevaarlijk. Daarom ook strafbaar.

Vremde wordt alsmaar crimineler en crimineler. Met gisteren een nieuw pijnlijk dieptepunt. De veldwachter van Vremde zag een man omstreeks 14u30 fietsen op een fietssuggestiestrook in Vremde. ‘Ik talmde niet en vatte hem voor hij het goed en wel besefte bij de kraag,’ beschrijft hij zijn heldhaftige daad. ‘In afwachting van de komst van de politie van Mortsel, die volgens de laatste berichten al onderweg is maar Vremde nog niet op de landkaart heeft gevonden, houd ik hem nog steeds vast. Wanneer zij een dezer weken arriveren, zullen ze hem op eigengereide manier ondervragen en als hij dat overleeft eventueel verder sanctioneren.’

‘Fietsers die denken dat het veilig genoeg is om op een fietssuggestiestrook te fietsen, het is een alsmaar schrijnender probleem,’ zucht burgemeester Koen T’Sijen. ‘De fietser die op de fietssuggestiestrook reed, moet streng worden aangepakt. Dit is onverantwoord roekeloos gedrag. Oversteken terwijl het rood is, houdt veel minder risico’s in. Zeker in Vremde. De fietssuggestiestroken zijn daar gelegd om te doen uitschijnen dat de fietser ons nauw aan het hart ligt. Niet om erop te gaan fietsen. Dat zoiets ronduit levensgevaarlijk is, ziet het kleinste kind.’

‘Je zal maar als automobilist een fietser aanrijden op zo’n fietssuggestiestrook. Die brave automobilist is dan getraumatiseerd voor de rest van zijn leven omdat hij een fietser dood heeft gereden. Fietsers beseffen niet goed wat voor gevaar ze zijn op de weg. Ze zouden beter gewoon thuisblijven zodat auto’s weer tegen normale snelheden van 90 of 120 km/uur door het dorp van Vremde kunnen rijden,’ aldus plaatselijk boegbeeld van N-VA Sven Snyders.