Bokrijk wordt deelgemeente van Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | Vremde blijft haar machtsimperium uitbreiden. Nadat het eerder al fuseerde met Farmville, heeft het nu ook Bokrijk veroverd. De eerste Bokrijkse slaven worden eerstdaags in Vremde verwacht.

Zicht op Bokrijk. Het kon ook Vremde geweest zijn.

Zicht op Bokrijk. Het kon ook Vremde geweest zijn.

Steeds luider klinkt de roep voor de fusie van gemeentes. Maar voor elke voorstander is er wel ergens een tegenstander te vinden. In Vremde is men dat getalm grondig beu en gooit men het over een andere boeg. Het ging op kruistocht naar Bokrijk. De eerste was niet echt succesvol. Bokrijk bleek gesloten te zijn. Toch geraakten de Vremdse krijgers niet gedemoraliseerd. Of toch maar voor heel even. Twee maanden later was het dan wel raak. Bokrijk werd veroverd en de plaatselijke inboorlingen werden verplicht om Plat Vremds te spreken.

Met het binnenrijven van Bokrijk heeft Vremde een belangrijke slag binnengehaald. Op deze Limburgse negorij aasden al langer meerdere gemeenten. Vooral Brugge en Millegem waren te duchten concurrenten.

Hoe Vremde ten volle Bokrijk zal uitbuiten als deelgemeente is nog onzeker. Er wordt gedacht aan het uitsmeren van restjes gele verf als fietssuggestiestrook in Bokrijk. Maar deze plannen zijn nog vaag.

Er wordt ook gedacht aan een verhuis. Bokrijk komt dan te liggen op de plaats waar nu Boechout ligt. In se verandert er daar dus weinig tot niets, Boechout zal nu alleen een stuk moderner ogen. Maar ook een luchtbrug behoort tot de mogelijkheden. ‘Hopelijk dan wel een mooie metalen constructie,’ lieten enkele inwoners van Vremde al verstaan.

De boeren in Vremde juichen deze overnameplannen toe. ‘We hopen door bilaterale contacten met de Bokrijkenaar eindelijk moderne landbouwtechnieken als het drieslagstelsel onder de knie te krijgen.’