Warme lucht bewaren in diepvriezer

door The Vremde Mirror

Vremde | Het is warm. Misschien is u dat al wel opgevallen. Enkele inwoners van Vremde in ieder geval wel. Zij vangen warme lucht in een diepvrieszakje op en bewaren het vervolgens in hun diepvriezer voor wanneer het in de winter te koud wordt.

Met diepvrieszakjes de warme lucht vangen, goed verpakken en vervolgens in uw diepvriezer steken, zo gaat u een zachte winter tegemoet.

Met diepvrieszakjes de warme lucht vangen, goed verpakken en vervolgens in uw diepvriezer steken, zo gaat u een zachte winter tegemoet.

‘Een diepvriezer is een wonderbaarlijk tuig,’ begint Jos (64) te vertellen over zijn ingenieuze vondst. ‘Wat ge daar allemaal mee kunt. Nu zitten we in Vremde met een overschot aan warme lucht. Het zou zonde zijn mochten we die verloren laten gaan, terwijl we in andere periodes van het jaar snakken naar wat warmte.’

‘Maar daar heb ik nu iets op gevonden,’ vertelt hij niet zonder enige trots in de stem. ‘Als ge in zo’n diepvriezer groenten, vis en vlees voor langere tijd kunt bewaren zonder dat ze van smaak en uitzicht veranderen, dan moet dat met lucht zeker lukken.’

De Vremdeling wordt daarom opgeroepen om met zijn allen de warme lucht op te vangen in diepvrieszakjes, vacuüm te verpakken en zo snel mogelijk in de diepvriezer te steken. Dankzij deze revolutionaire en ingenieuze techniek zullen de winters in Vremde minder bar worden.