ATV heet voortaan VTV

door The Vremde Mirror

Vremde | Beter laat dan nooit. ATV verandert haar naam in VTV (Vremdse televisie) en gaat per 1 augustus alleen nog maar over de roddels die in Vremde de ronde doen berichten.

De eerst A omdraaien en je hebt een V. Het nieuwe logo van VTV, het vroegere ATV.

De A omdraaien en je hebt een V. Het nieuwe logo van VTV, het vroegere ATV.

‘We hebben het wel gehad met die dikke nekken van ’t Stad,’ vertelt hoofdredacteur van het ter ziele gegane ATV Hans Hellemans. ‘Wie is er nu nog geïnteresseerd in de plotwendingen in de Sinksenfoorsoap, updates over het humeur van Bart De Wever of drugsvangsten in de Haven als je weet dat je in de plaats kan berichten over de smakelijkste dorpsroddels die in Vremde verteld worden.’

‘We moeten terug naar de essentie,’ gaat Hellemans verder. ‘Door ons in te laten met allerhande onbenulligheden uit Antwerpen kunnen we onvoldoende middelen besteden aan het voorzien van duiding en analyse bij wat de mensen bij de plaatselijke bakker in Vremde te vertellen hebben. Normvervaging van de ergste soort, die beter vandaag stopt dan morgen.’

‘Daarom gooien we het roer drastisch om,’ verklaart Hellemans. ‘Vanaf morgen zal op het kanaal waar nu ATV te zien valt, alleen nog nieuws uit Vremde te zien zijn. We moeten brengen wat de mensen echt interesseert. Bij hoogste uitzondering zal er ook over verre buitenlanden als Wommelgem, Boechout of Borsbeek bericht worden. Maar dan moet onze redactie zich al erg aan het vervelen zijn. Gezien Vremde een bruisend dorp is vol avonturen, waar aan de lopende band belangrijke wetenswaardigheden gefabriceerd worden, zal zich dat niet frequent voordoen.’

Doordat VTV zal berichten over alle roddels die in Vremde de ronde doen, vreest men er met één net niet toe te komen. Ook is het afwachten hoe de vakbonden op de grondige herstructureringen zullen reageren. De redactie van het huidige ATV zal helemaal mee verhuizen naar VTV, maar zal gevoelig moeten uitgebreid worden omdat de huidige redactie veel te klein is om alle nieuwtjes in Vremde op te vangen en van de nodige duiding te voorzien.