Vremde wil nutteloze verkeerslichten weghalen

door The Vremde Mirror

Vremde | Het Vremdse gemeentebestuur wil komaf maken met de nutteloze verkeerslichten in het centrum van Vremde. Zij zorgen al sinds mensenheugenis voor grote ergernis bij de plaatselijke weggebruikers. Het gemeentebestuur werkt nu aan een lijst van kruispunten in Vremde met verkeerslichten die eventueel weggelaten kunnen worden.

Een foto van Vremde zonder verkeerslicht.

Een foto van een verkeersader in Vremde zonder verkeerslichten.

Volgens verkeersdeskundige Jonathan Legear zijn verkeerslichten op gevaarlijke punten in het verkeer een noodzaak. ‘Maar aan minder drukke punten veroorzaken zij juist een averechts effect. Er is geen vlotte doorstroming van het verkeer en door de ongeduldigheid van sommige weggebruikers worden de lichten ook genegeerd, met levensgevaarlijke toestanden als gevolg. Het weghalen van bepaalde verkeerslichten zorgt juist voor een veiligere verkeerscirculatie.’

De desbetreffende verkeerslichten die uit het landschap zullen weggehaald worden, liggen allemaal in een gebied waar er maximaal 70 kilometer per uur mag worden gereden. De verkeerslichten die in een gebied staan waar er 90 of meer mag gereden worden, blijven sowieso gevrijwaard.

De oppositie reageert furieus op de plannen. ‘We denken niet dat het weghalen van verkeerslichten ons veel geld gaat kosten. Bovendien was de kostprijs van het plaatsen van de verkeerslichten al uiterst minimaal,’ klinkt het bij het gemeentebestuur.