Koen T’Sijen wordt Eurocommissaris voor het Landelijke Karakter van Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde – Europa | Een verrassende wending op het toneel van de internationale politiek. Burgemeester van Boechout-Vremde Koen T’Sijen (Pro) zegt de lokale politiek vaarwel en wordt Eurocommissaris voor het Landelijke Karakter van Vremde.

Huidig burgemeester van Boechout-Vremde Koen T'Sijen krijgt onverhoopt een zware Europese post.

Huidig burgemeester van Boechout-Vremde Koen T’Sijen krijgt onverhoopt een zware Europese post.

Dat T’Sijen Eurocommissaris zou worden voor Boechout-Vremde hing al een tijdje in de lucht. Maar dat hij een zware post als die van het Landelijke Karakter van Vremde zou krijgen, had zelfs politicoloog Carl Devos niet zien aankomen.

‘Het was geen makkelijke keuze,’ geeft T’Sijen toe. ‘Maar na uitvoerig wikken en wegen kon ik niet anders dan tot de conclusie komen dat dit een opportuniteit is die ik niet kon laten liggen. Hoeveel mensen op de wereld kunnen er zeggen dat ze Eurocommissaris voor het Landelijke Karakter van Vremde zijn?’

‘Eurocommissaris worden terwijl je burgemeester van Boechout-Vremde kan zijn. ‘Kent T’Sijen zijn prioriteiten wel?’ vraagt men zich bij oppositiepartij N-VA af. ‘Hij vertrekt toevallig net nu de dorpskern van Vremde moet vernieuwd worden en er een veelbesproken woonerf komt in het midden van het dorp. Hij ontvlucht gewoon deze problemen door zich terug te trekken in een Europese ivoren toren waar hij naar hartenlust kan liggen graaien.’

T’Sijen laat de kritiek van N-VA niet aan zijn hart komen. ‘Ik ben blij dat ik eindelijk op niveau zal kunnen debatteren met mensen die een beetje fatsoen hebben zoals Nigel Farage.’

Wie T’Sijen nu zal opvolgen als burgervader van Boechout-Vremde is nog onduidelijk. De beurzen reageren vooralsnog afwachtend op deze politieke omwenteling, maar het is duidelijk dat deze onduidelijkheid niet te lang zal mogen blijven duren of er zal een lange periode komen van economische en politieke instabiliteit in Boechout-Vremde, wat zo zijn repercussies zal hebben op de rest van Europa en de wereld.

‘Ik ken nog wel iemand die net het premierschap door zijn neus zag geboord worden en nu extra veel vrije tijd heeft,’ liet Kris Peeters (CD&V) onze redactie alvast weten.