Wie wordt de violist(e) van I Am Wolves?

door The Vremde Mirror

Vremde – Het Muzikale Universum | De hele culturele sector van Vremde ligt op apegapen. De plaatselijke muziekgroep I Am Wolves zoekt een violist. En omdat ze daar niet kieskeurig zijn mag een violiste zelfs ook. Indien u zich nu al aangesproken voelt: hier brandt de lamp.

Een viool zoals u ze alleen nog maar op Google Afbeeldingen zag.

Een viool zoals u ze alleen nog maar op Google Afbeeldingen zag.

Maar niet te snel. Eerst de nodige achtergrond, duiding en diepgang zoals u intussen van ons gewend bent. Een violist is een mannelijk iemand die viool speelt. Een violiste is een vrouwelijk iemand die viool speelt. Een viool is een snaarinstrument. Door de snaren aan het trillen te brengen ontstaan er klanken. (bron: Wikipedia Encyclopedia Britannica)

Wist je dat het verkleinwoord van viool 'viooltje' is?

Wist je dat het verkleinwoord van viool ‘viooltje’ is?

Dus I Am Wolves zoekt iemand die in zijn of haar vrije tijd zich bezighoudt met het produceren van klanken door middel van met een stokje de snaren van een viool aan te raken. Want I Am Wolves zonder violist(e) is als een kerk zonder kerkhaan. Het is niet meer hetzelfde. U gelooft ons niet? Het bewijs: in het woord ‘viool’ zit er tussen de v en de o één letter en in ‘wolves’ ook! Zo veel gelijkenissen kunnen gewoonweg geen toeval zijn.

Zoals uit bovenstaand muziekfragment blijkt, is de ultieme droom van I Am Wolves niet alleen de Vlaamse Ultratop 10 bereiken maar bovenal één keer te mogen optreden op het Schlagerfestival. Dat moet van voor het begin van alle waarnemingen geleden zijn zulke ambitie in Vremde gezien te hebben. Of om het met de woorden van frontvrouw Gwen Verlinden te zeggen: ‘I am in the game for the fame,’

Voor de goede verstaander, de prominentste leden van I Am Wolves komen uit Vremde. Zij maken er vooral de noordelijke banlieues onveilig. Het zou natuurlijk doodzonde zijn mocht de hele culturele sector van Vremde van de kaart geveegd worden, gewoon omdat er niemand op deze aardbol rondloopt die viool kan spelen.

Alvorens de NAVO een troepenmacht moet sturen naar Vremde om deze crisissituatie op te lossen, hoopt de internationale gemeenschap dat I Am Wolves op diplomatieke wijze aan een violist(e) kan geraken. Volgens sommige bronnen ziet CD&V hier een eerbare uitweg voor Kris Peeters nu deze het premierschap door zijn neus ziet geboord worden. ‘Dit is niet meer dan een denkpiste,’ vertelt voorzitter Wouter Beke. ‘Maar niemand die zal tegenspreken dat Kris erg graag de eerste viool speelt.’

Maar tot dan zijn alle kandidaturen bij I Am Wolves nog steeds welkom. Wat moet u kunnen? Plat Vremds spreken is mooi meegenomen, maar geen basisvereiste. Fijnbesnaarde humor hebben is een pluspunt, maar niet doorslaggevend. Viool kunnen spelen is dat verrassend genoeg wel. En voor de rest gewoon een beetje competentie uitstralen. Dat doet u door bijvoorbeeld geen boeken te schrijven waarin u vertelt in welke straten u allemaal al gewoond heeft.

Wie? I Am Wolves (we worden betaald per keer dat we I Am Wolves hier neerschrijven)

Wat? Viool spelen

Contact: De Facebookpagina van I Am Wolves