De Berkenlaanwatcher (3): Berkenlaan vervangt Meir in Monopoly

door The Vremde Mirror

Vremde | Gerechtigheid is afgelopen week geschied. Tot op heden was er van de Berkenlaan in de Belgische Monopoly geen sprake. Daar komt in de volgende versie van het bordspel verandering in. De Meir zal moeten opkrassen, de Berkenlaan komt in de plaats.

Fenomenaal zicht op het straatnaambordje van de Berkenlaan.

Feeëriek zicht op het straatnaambordje van de Berkenlaan.

De makers van het Monopolyspel slaan mea culpa en vragen om clementie. ‘Het was inderdaad een grove fout om jarenlang de Berkenlaan over het hoofd te zien. Wij waren verblind door de economische bedrijvigheid op de Meir. Maar uiteindelijk is dat slechts een mist die er wordt gecreëerd om de miserabele wantoestanden die er plaatsvinden te bedekken. Tijdens solden vinden er bloedige gevechten om een lapje stof plaats waar zelfs IS het schaamrood op de wangen van zou krijgen, mannen worden er geheel tegen hun wil mee naartoe gesleurd en Karl Vannieuwkerke heeft er al eens gewandeld. Deze wantoestanden, een westerse maatschappij anno 2014 onwaardig, zijn we ook pas achteraf allemaal te weten gekomen.’

Volgens anonieme bronnen treft de makers van Monopoly meer schuld dan ze nu willen doen uitschijnen. Zij zouden van lobbyisten van de Meir onder tafel steekpenningen ontvangen hebben om de Meir een prominente plaats toe te bedelen in Monopoly. ‘Absolute onzin,’ fulmineert een maker. ‘Kortingsbonnen en gratis kledij dat wel, maar geen steekpenningen onder tafel. Dit is laster en pure eerroof. Wie mij hiervan beschuldigt, sleep ik voor het gerecht!’

Het goede nieuws is in ieder geval dat de Berkenlaan nu eindelijk haar welverdiende plaatsje heeft op het Monopolybordspel, dat in één klap haar prestige en geloofwaardigheid ziet stijgen nu het uithangbord van Vremde onderdeel wordt van Monopoly.

Er wordt nu ook aan gedacht om een Monopolyspel van Vremde alleen op de markt te brengen. Welke straten daar allemaal in zullen voorkomen, is nog onduidelijk. Wel is al uitgelekt dat de Berkenlaan de duurste straat zal zijn. En wie de Lindelei koopt, krijgt er geld bij.