De Weekwatcher

door The Vremde Mirror

U kent het fenomeen ook wel. De rubrieken in nieuwsmedia aan het eind van de week waarin wordt teruggeblikt op diezelfde week. Afgrijselijk gewoon. De uitvinder hiervan heeft ongetwijfeld een ongelukkige jeugd gehad en kampte in ieder geval met het geheugen van een goudvis.

The Vremde Mirror factcheckt: dit is een grove belediging aan het adres van de goudvis. Goudvissen hebben volgens deskundologen wel een goed geheugen. Het GVBVG (Genootschap Voor de Belangen Van de Goudvis) heeft gediplomeerd mediabespeler Jef Vermassen in de arm genomen om de belangen van de goudvis te behartigen. ‘Wie nog durft te beweren dat goudvissen een geheugen hebben van drie seconden krijgt een proces aan zijn of haar broek gesmeerd,’ verklaart deze. ‘Mijn cliënten lijden hierdoor onherstelbare imagoschade. Dat doet me eraan herinneren dat het alweer vier seconden geleden is dat die goudvissen mij nog hebben betaald.’

De belangrijkste trend afgelopen week was het afbreken tot op het bot van mediageile advocaten en hen af te schilderen als geldwolven die zonder scrupules drugsgeld aannemen om niet aan een gruwelijke hongerdood te sterven. Dat is onterecht. De kans dat deze advocaten aan een gruwelijke hongerdood sterven is dankzij het bestaan van de voedselbank vrij onbestaande.*

Er is nog meer goed nieuws voor deze advocaten. Hun populariteit zal onder hipsters volgende week hoge toppen scheren. Zij willen een arm geven om met Jef Vermassen op de foto te staan. Een been om een stukje van het kapsel van Walter Van Steenbrugge te bemachtigen. En een nier om een plukje hoofdhaar van Sven Mary te pakken te krijgen. Dit leidt tot veel getrek en geduw met justitiejournalisten quotejagers, sensatiezoekers en primeurhengelaars die zich voordoen als justitiejournalisten en die van oordeel zijn dat een verslag van een proces het niveau van de gemiddelde realitysoap vooral niet mag overstijgen.

Dit alles maar om u mede te delen dat The Vremde Mirror zotte kosten heeft gedaan en dat u hier vanaf nu elk weekend het meest originele concept ter wereld kan vinden sinds het op de markt brengen van een gsm waarmee gebeld kan worden: een weekwatcher. Men weze dus gewaarschuwd.

* Advocaten die het boek De Voedselzandloper hebben gelezen even buiten beschouwing gelaten.