Het 17-puntenplan van Karel Van Eetvelt

door The Vremde Mirror

Karel Van Eetvelt meent het goed met deze wereld. Om dat te illustreren, heeft hij nu een 17-puntenplan opgesteld met richtlijnen voor een warmer Vlaanderen.

Exclusief in primeur nergens anders te lezen: het 17-puntenplan van Karel Van Eetvelt

1. Slapen is voor Walen, vakbondsafgevaardigden en socialisten.

2. Dat het gewone volk geld krijgt voor te mogen werken, is weer zo’n gekkigheid dat alleen kan in een linkse pampermaatschappij. Werkgevers zorgen ervoor dat dat Vlaams volkje niet in de riool verzeild geraakt, maar juist haar dagen kan slijten in bijna menswaardige omstandigheden, in uitzonderlijke gevallen zelfs op een nuttige manier. Volgens onze eerste berekeningen zouden door de lonen van werknemers af te schaffen de loonkosten ook drastisch dalen en zou de economie meer zuurstof krijgen.

3. Alleen nog maar subsidies voor kranten die dagelijks de tien eerste bladzijden besteden aan pakkende getuigenissen en neoliberale opiniestukken die moeten bewijzen hoe moeilijk het is om in Vlaanderen bedrijfsleider te zijn.

4. Als je een kleine zelfstandige ondernemer tegenkomt, stop hem dan €100 euro toe. Een multinational €500 na eerst hem aanbeden te hebben voor de werkgelegenheid waarvoor hij zorgt.

5. Een aparte treinklasse voor CEO’s, bedrijfsleiders en zelfstandige ondernemers. Tussen het paupervolkje dat naar Blankenberge reist tot rust komen is onmogelijk, laat staan dat er gewerkt kan worden. In deze aparte coupé is er natuurlijk ook mogelijkheid om te netwerken met het ontstaan van innovatieve en frisse ideeën als gevolg die de economie zuurstof geven.

6. Lijfstraffen voor studenten invoeren in economisch niet-relevante richtingen. Het zal ze leren om zomaar in crisistijden voor Filosofie, Geschiedenis of Taal-en Letterkunde te kiezen terwijl bedrijven snakken naar ingenieurs en economen. Onverantwoord gewoon. Dat gespuis zal in het beste geval gaan werken voor de overheid, maar door de band genomen gaat het leven van subsidies op kap van de hardwerkende zelfstandige ondernemer. Afknallen is misschien een beter idee.

7. De gezinnen in Vlaanderen hebben het beter dan in 1302, 1585 en 1914. Hun levensstandaard is ook hoger dan het gemiddelde gezin in Somalië, Syrië en Noord-Kivu. In tijden dat we de tering naar de nering moeten zetten, is dat ver boven onze stand. Schaamteloos ook tegenover de kleine arme zelfstandige ondernemer die met moeite een Bentley en een Lamborghini kan bekostigen.

8. Mensen die betrapt worden op het uitvoeren van culturele activiteiten zullen afhankelijk van de zwaarte van het delict vrijwillig in dienst moeten treden van een zelfstandige ondernemer. Een uur naar de cinema gaan = 50 uren gratis werken. Een uur naar musical of opera gaan = 100 uur gratis werken. Een voorstelling van de KVS bijwonen = levenslang slaafje spelen van een multinational, inclusief folterpraktijken wanneer deze betrapte linkse culturo het vertikt om langer dan 20 uur per dag te werken.

9. Een verbod op kruiswoordraadsels en woordzoekers in kranten. Alleen nog maar sudoku’s, sombrero’s en binairo’s.

10. Als je twee dagen niet gegeten hebt uit besparingsdrift, weet dan dat het er ook drie, vier of vijf hadden kunnen zijn. Besparingen kunnen nooit ver genoeg gaan.

11. Een doorbreking van het cordon médiatique tegen UNIZO. We worden als gematigd fundamentele groepering doodgezwegen, waardoor onze valabele eisen nooit echt ter sprake komen. Zo gebeurt het bijna wekelijks dat er een Journaal op de rode VRT wordt uitgezonden dat het woord UNIZO of Karel Van Eetvelt niet valt. Neutraliteit?

12. Als je ziet naar de rest van de wereld zie je dat kinderen van 12 jaar en soms zelfs jonger al hun handen uit de mouwen steken voor multinationals tegen een schappelijk prijsje. Helaas zijn de geesten in Vlaanderen hiervoor nog niet rijp. Wanneer UNIZO met dit innovatieve voorstel op de proppen komt, botst het telkenmale op bakken kritiek. Oh ironie komt die kritiek wel van mensen die ons geleid hebben tot waar we nu staan.

13. Kinderen die in het zesde leerjaar minder dan 90% halen op hun rapport meteen exporteren naar Wallonië. Misschien dat ze daar iets met die losers zijn.

14. Als er je iets gratis wordt toegestopt, weiger het dan. En als je het in een vlaag van onbezonnenheid wel hebt aanvaard, ontsmet dan je handen en toon openlijk berouw. Lees je de dag erna een bericht in de krant over een KMO die failliet is gegaan, besef dan wat je op je geweten hebt. Gratis is altijd op de kap van de zelfstandige ondernemer.

15. Economische groei is broodnodig om exuberante bonussen aan CEO’s uitbetaald te krijgen. We moeten ons toch eens afvragen of we die Sociale Zekerheid echt nodig hebben.

16. Zwaailichten met sirenes zijn in het verkeer niet alleen voorbehouden voor hulpdiensten, maar ook voor voertuigen van zelfstandige ondernemers. Geen tijd te verliezen dat ze hebben om de economie te redden.

17. Alle subsidies afschaffen. Behalve die voor VOKA en UNIZO, dat spreekt voor zich.